Šiaurės Korėja grasina branduoliniu karu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2010-12-19 20:33
Priminsiu dėl ko amerikiečių kariuomenė sėdi pietų Korėjoje: Prieš antrąjį pasaulinį karą visas pusiasalis buvo užimtas Japonijos. Pasibaigus antrajam pasauliniam karui ir kapituliavus Japonijai, Korėjos pusiasalį padalino karo laimėtojos: iš šiaurės teritoriją užėmė sovietų sąjunga, iš pietų - JAV. Abi pusės iš pradžių kėlė Korėjų suvienijimo klausimą, tik viena pusė matė pusiasalį kaip demokratinę valstybę, o kita reikalavo komunizmo. O įsibėgėjant šaltajam karui tarp SSSR ir JAV, teliko tik viena išeitis - sukurti dvi atskiras valstybes. Netrukus po padalinimo įsiplieskė Korėjos karas, t.y. Š.Korėja padedama Kinų užėmė beveik visą P.Korėjos dalį. Tik JTO deleguotos amerikiečių pajėgos atstatė teritorijas į ankstesnę padėtį ir nuo to laiko išlaiko jėgų balansą. O mano pastebėjimai tokie: 1. Jei amerikiečių kariuomenė pasitrauktų, Šiaurės Korėja tą pačią dieną užpultų Pietų Korėją. Prasidėtų antrasis Korėjos karas, lygiai toks pat kaip ir prieš 60 metų. Nes ne paslaptis, kad Šiaurės Korėjos vadų vizija yra „Suvienyta Korėjos Liaudies Respublika“, o demokratiją Pietų Korėjoje jie laiko istorijos klaida. 2. Korėjos taikiai niekada nesusivienys: Pietų korėjos gyventojai tikrai nesitaikstys su komunizmu. O Šiaurės Korėjos vadukai niekada neužleis valdžios demokratijai. 3. Jei Šiaurės Korėja nežvangintų ginklais, ji pasauliui būtų įdomi tiek pat kiek ir Kuba ar Venesuela.
Arns 2010-12-19 20:33
Š.Korėją pilnai gali užtarti JAV ne mėgėjos Iranas, Venesuela, Mianmaras. Aišku ne kažin kas, bet bent pirmosios dvi su nafta gali sukelti sumaištį. Karas Korėjos pusiasalyje smarkiai paralyžiuotu ir vienų didžiausių gamintojų Kinijos, Japonijos, P.Korėjos pramonę. Tad ilgesnis konfliktas aiškiai atsilieptu viso pasaulio rinkoms.
Pumper 2010-12-19 20:45
Ir tu manai, kad tie gyventojai žino, kad gali kitaip gyventi? Ten gi TV ir radijas diktatorių kontrolėj, o intero iš vis nėra.
moo 2010-12-19 20:57
Laurynas19 2010-12-19 21:26
Nevisi matau žino apie šiaurės korėja ir ten givenančius žmones.. taigi. Apie šiaurės korėją galite pasižiūrėti mamontovo reportažuose. Čia http://www.youtube.com/watch?v=45ZWiahZVQU ir čia http://www.youtube.com/watch?v=VIHYm-rw ... re=related Tai karinė valstybė, kurios žmonėm kiekvieną dieną yra kalama, koks blogis yra kapitalistinės valtybės. Žodžio demokratija manau jie nėra girdėją, ar bent nesupranta ką jis reiškia. Jų didysis vadas jiems yra dievas, ir ką jis bepasakytų jie tai padarytų. Ir esmė tame jog jų vadas eina ne jaunyn, ir jis tikrai nori prieš mirtį pasiekti tai ko siekia. Tai yra suvienyti Abi korėjas. Taigi čia apie logiką nėra ką šnekėti, karas tikrai bus. Svarbiausia išvengti kuo mažiau aukų ir neleisti niekam panaudoti atominio ginklo. Bet čia tik viena medalio pusė. Pietų korėja tiek JAV irgi nešventieji. Apie protą ir išmintį nedaug ką galima pasakyti. Kostiumuotų vyrukų iš seimo video matėme....
Skeleton 2010-12-19 22:03
Oi nejuokaukit taip. Ar bent kažką žinot apie tas šalis? Mianmaras... Šiaurės Korėjos likimas bus išspręstas Pekine. Vienareikšmiškai.
Arns 2010-12-19 22:17
Šiaip jos visos nemėgsta JAV, tad net neabejoju kad savo paslaugas pasiūlys. Plius Iranas jaučia kad neapribojus JAV noro įvedinėti tvarką, po Š.Korėjos galimo sutvarkymo, ateis jo eilė. Aš norėčiau kad Pekinas imtusi tvarkyti šį reikalą, tačiau 1) Ar JAV susilaikys ir liks nuošalyje? 2) Ar vienas Pekinas pajėgus atstovėti prieš išankstinį neigiamą nusistatymą Vakarų valstybėse?
Rukis 2010-12-19 22:21
Nuostabi ir tuo pačiu liūdna dokumentika Dėkui kad pasharinai
rwc 2010-12-19 22:26
Tai va, kad tegali užtarti. Ar dėl Š.Korėjos Iranas bombarduos kurią nors NATO šalies sostinę (Madridą, Romą?). Ne. Tarkim Venesuela gali mėtytis naftos korta - bet kam ji įdomi? Vakarai tuos kelis procentus žaliavos ras iš kur nusipirkti, kad ir brangiau. O ką Venesuela? Gyvens iš Batkos kišenės? Ar Kimo?
Skeleton 2010-12-19 22:30
Labai taikliai pastebėjo Mamontovas - žmonės-pikseliai. Man tai primena paskutinius priešrevoliucinius Prancūzijos Karalystės metus. Kai "pikseliams" matant skirtumą tarp savojo pikseliškojo gyvenimo ir "vadų" gyvenimo nebesinori daugiau būti pikseliais, kyla revoliucijos. Ne organizuotos revoliucijos, bet stichinės ir kruvinos, labai labai kruvinos revoliucijos.
rwc 2010-12-19 22:43
Š.Korėją, kas jai taip pat nelabai naudinga.
Skeleton 2010-12-19 22:47
Keisti klausimai. JAV susilaikys nuo ko? Jeigu Šiaurės Korėja užpuls amerikiečių kariškius, tai žinoma susilauks atsakomosios ugnies. Jeigu Šiaurės Korėja nepuls rimtai, tai viskas vyks kaip ir iki šiol. Pekinui nereikia nieko "atstovėti". Šiaurės Korėja yra daugiau ar mažiau Pekino žaisliukas. Teisingesnis klausimas būtų: kiek Šiaurės Korėja gali sukelti problemų JAV, Japonijai ir P. Korėjai nesukeliant karo, už kurių išsprendimą Pekinas gautų politinių ir ekonominių nuolaidų.
Arns 2010-12-19 23:02
Pirmiausia reikia suprasti kad tame regione JAV stovi P.Korėjos pusėje. Kaip vadinasi dvikova(tegu ir žodinė) kai teisėjas varžovo "brolis"? Tad turėdamas mintį ar JAV susilaikys ir liks nuošalyje DERYBOSE. O Pekinui reiktu atstovėti prieš Vakarų norą sugriauti Š.Korėjos rėžimą. Tiek dėl to kad toks veiksmas turėtu nenuspėjamų pasėmių pačiai Kinijos valdžiai, tiek ar Š.Korėjai užteks vien Pekino garantijų kad susitarimai vyktu tarp abiejų Korėjų(juk greičiausiai susitarime būtu siekiama būtent šito), per daug nesikišant visų pirma JAV(kuo JAV neįtinka Š.Korėjai, manau dar kartą aiškinti nereikia).
Gabrielius 2010-12-19 23:19
Na aš manau, kad KLDR nėra tokie jau kvaili, kad pradėtų tokį karą, kurį patys tikrai pralaimėtų ir patirtų milijoninius nuostolius. Manau, jog atsiminant kelerių metų įvykius tai yra eilinis KLDR pašūkavimas siekiant kažkokių nuolaidų. Elementari užsienio politika, kuri jau nelabai veikia, nes Pietų Korėja nebėra nusiteikusi nuolaidžiauti KLDR. Tie pareiškimai dėl branduolinių užtaisų irgi kelia daug klausimų. Manau, kad tai tik tos pačios politikos dalis ir iš viso nėra aišku ar turi tų ginklų ir jei turi, tai kiek ir kokių? O dėl karo tai nelinkiu jo nei vienai pusei, nes pirmiausias dalykas kas kenčia - tai civiliai žmonės.
Mauras 2010-12-19 23:45
Gabrielius nekreipk demesio,cia dauguma vaiku vaidina karo analitikus...Del visu rekenciu ,kad reikia ten S.koreja nubombint ar jos lydderi neutralizuoti,gal savo asmeniniu pavyzdziu pademontruotumet tai?Jai viskas butu taip parasta JAV senai butu taip padarius.Daugumai reiktu aiti pazaist Red Alert ,o ne cia rasnineti pievas.
dzo 2010-12-20 00:09
Gan idomus filmukas apie N. Koreja.: http://www.youtube.com/watch?v=MSMQrMV5 ... re=channel Tik panasu, kad ten liaudis visiskai propagandos praplautom smegenim, ar bent jau tie kuriuos turistai gali isvysti.
Laurynas19 2010-12-20 00:21
Neieškok logikos kur jos nėra,,,
Laurynas19 2010-12-20 00:34
Taip, būtent, praplautom smegenim, kaip ir mūsų seneliai buvo. iš tokios liaudies gali tikėtis betko, net to ko negali išsivaizduoti. Pavyzdžiui kaip Kinijoj 1960m (ne tiksli data - tyngiu ieškoti), kai visa laisvė buvo duodama išprotėjusiems studentams, kurie žudė savo mokytojus, gydytojus ir pan. Kai visa intelegintija skandinosi ežere ir tt.. O dabar paklausti žmonės tai darę, atsako: nežinau kodėl taip dariau, tuo metu jei vadas būtų liepęs šokti į ugnį būčiau šokęs. Dar vienas pavizdys, kurį išgirdau iš savo Dėstytojo. "Atrodė, kad Leninas atėjo visiems laikams" ir sako tikrai. Nors dabar pats juokesi. Ir dar kodėl Š.Korėja yra karinė tauta? Todėl kad jie nuo 3metų mokomi karo amato. Galit rasti video su jų vaikiškais "žaidimais". Nors nieko nereikia ir ieškoti, paklauskit savo tėvų, kokius jie žaidimus žaisdavo mokyklose ir pamatysit ką jie ten žaisdavo Baisu, bet tokia realybė. Tokioj situacijoj labiausiai užjaučiu P.korėjos žmones, nes jie lygiai tokie pat kaip mes (suvokimu, pasaulio supratimu). Ir jiems žudimas toks pat baisus.
Ultimadness 2010-12-20 00:39
WWIII pasirodo, vis dėl to, gali ir būti...
zamzungas 2010-12-20 00:49
http://www.uriminzokkiri.com/newspaper/english/main.php (siaures korejos tinklalapis) Pasijutau lyg gyvenciau pries 15 metu ;DD