Padėklai generuoja mechaninę energiją iš prariedančių traukinių  (18)

Po pjezoelektrinių energijos generatorių, kurie gali gaminti atsinaujinančią energiją iš greitkeliuose pravažiuojančių mašinų, testavimo Izraelio „Innowattech“ kompanija, pasitelkdama tą pačią technologiją, nukreipė dėmesį į traukinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Innowattech“ su Izraelio nacionaline geležinkelių kompanija (National Railway Company of Israel) vykdė projektą, kurio metu buvo testuojamas IPEG padėklas („IPEG PAD“). Traukinio padėklo technologija, tikimasi, bus naujas sprendimas sumanios geležinkelio sistemos link.

Testo metu sumontuoti 32 geležinkelio padėklai – “IPEG PAD” – su pjezoelektriniais generatoriais, suprojektuotais gaminti elektros energiją vietinėms reikmėms. Padėklai surenka mechaninę energijos apkrovą ir paverčia į elektros energiją, kurios kiekį sąlygoja ratų skaičius – kiekvieno rato svoris ir ratų pozicija. Be to, traukinio greitis ir rato diametras taip pat įskaičiuojamas į numatomos sugeneruoti energijos kiekio dydį.

Kompanija tvirtina, kad geležinkelio bėgių vietose, per kurias riedėtų 10 ar 20 vagonų traukiniai, per 1 valandą galima būtų pagaminti 120 KWh atsinaujinančios elektros energijos, kuri vėliau būtų naudojama geležinkelio sistemoje arba pervesta į skirstomuosius tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)