Kalėdų staigmena: LANVA užsimojo užblokuoti prieigą prie „Linkomanijos“, eilėje – kitos „torrent“ svetainės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skeleton 2010-12-23 14:56
Nusišneki pats nieko nežinodamas. Daugybė autorių gauna tik procentus nuo pardavimų. Pavyzdžiui standartinis kontraktas rašytojams amerikoje - nedidelė fiksuota suma iš anksto, o visas kitas atlyginimas - procentas nuo parduotų knygų.
karakana7 2010-12-23 15:01
Na jeigu tu nori pasakyti, kad zmogus, tai yra paauglys, arba suauges, eis pirkti zaidimu uz 10-50 lt, kurie yra dazniausiai priskirti vaiku kategorijai, tai tikrai apsirinki, arba pats nelabai i kompiuterijos/zaidimu pasauli esi inikes.Jeigu zmogus nori pazaisti koki jau bent paaugliams skirta zaidima nuo 14 arba 16 metu, tai uz maziau nei 100lt jis nei vienai platformai jo neisigys.O gi zinai del ko, nes tevai tikrai jiems tokiu pinigu neduos, o antras dalykas dabar darbo paaugliai tokioje bananu salyje nesusiras.Del tokiu priezasciu Lietuvoje daugiau zmoniu pirataus visada iki kol nebus ar padidintos algos, ar pamazintos prekiu kainos, ar padidintas darbo vietu skaicius.Todel ir turime senai jau toki zmoniu suvokima apie autoriaus teises, ir kitas dalykas tu gi paziurek viena karta i uzsieni, kokios ten kainos, jei ir yra kokioje UK zaidimo kaina pagal musu valiuta 100-150lt(nors ten tikrai zaidimu kainos mazesnes nei cia), tai tu visu palygink tos salies gyvenimo lygi ir zmoniu gaunamas algas, pavyzdziui mano giminaitis isvyko i anglija ir dabar dirbdamas kazkokioje gamykloje isivaizduok gauna 8000lt!!!Kai cia ofise sedejo ir gaudavo menka vos 1000lt siekiancia alga.Todel tas suvokimas ir skirias ir kol valdzia normaliai neprades mastyt, arba kol apskritai valdzioje atsiras viena karta issilavine zmones, tai zmones ir pirataus.Is vis cia paradoksas kaip pas mus dar importuojami tu uzsienio autoriu kuriniai, kai pagal tokias dabartines salygas ju isvis neturetu cia buti.O del tu paciu zmoniu kurie ta kurini nores isigyti pirmiausia perzaide, ar perziureje, ar perklause muzika ideta internete, tai tokiu tikrai atsiras, ir dabar yra, pazistu daugeli zmoniu kurie taip daro, tokia logika kaip pas tave pacituosiu:"Jau gavau nemokamai, tai kokio velnio turiu jį pirkti?" yra tikras lietuvio mastymas, uzsienyje visi kitaip galvoja, bet ir cia pas mus tokiu atsiranda ir tikiuosi kad dauges, o dazniausiai, tokie kurie sako tavo fraze buna paaugliai, kuriems niekad neikalsi i galva, kad taip daryti negalima, iki kol jiems neuzdraus interneto!
taskaz 2010-12-23 15:01
Legalus apiplėšinėjimas.. subliukš šitas burbulas kaip ir visi kiti, kai prisisiurbs užtektinai pinigėlių, ir nieko tu čia vargšas pilieti nepadarysi...
blizzard 2010-12-23 15:01
NA čia jau slidus reikalas darosi. Visi teisūs, o kas arčiau prie valdžios tas teisiausias.. Suprantu autorius, tačiau filmai ir muzika vis tiek yra rodomi/atliekama gyvai.. Filmai rodomi kino teatruose, muzika atliekama scenoje ir t.t. Gerbėjai tikrai eina į kino teatrą ar į koncertą.. Tada kyla klausimas papildomas, jeigu aš buvau kino teatre ar koncerte, kodėl turėčiau mokėt už tą kompaktą kurį jau girdėjau? kodėl negaliu gauti jo nemokamos versijos? negi į koncertą ėjau tik pažiūrėt kaip atrodo mano mėgstama grupė? Iš dalies aš net nemanau kad yra etiška taikyti mokestį už meną. Kiekvienas autorius suinteresuotas kad būtų žmonių kurie pripažįsta jo meną. Tai yra autoriaus gyvenimo būdas ir jo saviraiškos būdas. Kiekvienas žmogus kuria tam tikrą meną, daro kad būtų tiek jam tiek aplinkiniams gražu, netgi rengiasi gražiai ir t.t. todėl kyla klausimas ar toks saviraiškos būdas gali būti įkainotas? Paradoksalu, bet jeigu niekas nekreips dėmesio į meną, jis taps nebereikalingas.. Kaina skatina atsisakyti.. kaina žlugdo autorių? Jeigu mokėsim mokesčius už autorines teises tai autoriai bus tolygūs beglobiams vaikams, kuriems reikalingos nomedos akcijos... realybei viskas kitaip, kiekvienam autoriui jo kūryba yra hobis, kitaip tai taptų darbu ir tada ten jokio meniškumo nematytume..
Skeleton 2010-12-23 15:02
Su žaidimų piratais yra paprasčiausia tvarkytis: pirksit konsoles arba mokėsit mėnesinius mokesčius už online žaidimus. Ir viskas. Tendencija jau yra įsibėgėjusi kaip reikiant. Filmų pramonė atrodo irgi po truputėlį randa išeitį - tai formatai kurių namuose atgaminti neįmanoma, pvz. 3D filmai specialiuose kinoteatruose.
seba555419 2010-12-23 15:42
Tarkim Linkomanija bus užblokuota, visi uploaderiai liks, jie tiesiog atidays naują svetainę ir tes savo darbą
Pumper 2010-12-23 15:47
Matau nelabai suvoki apie ką kalbi. Konsolėm (X360, Wii, PSP, DS, PS2, o dabar ir PS3) dar lengviau piratauti, nes nereikia visokių ten crackų pusiau veikiančių naudoti ir pan. Atsisiunti, įsirašai į DVD ir žaidi. 3D filmus galima ant bet kokio galingesnio PC žiūrėti. Tereikia Red/Cyan akinių ir PowerDVD 10, kuris atkuria 3D filmus (kad ir tą patį Avatarą). O jei turi 3D TV tai ir spec. programų nereikia. Atsisiunti ir žiūri.
loggo 2010-12-23 15:52
Labai gerai, kad kažkas kovoja. Iš kur tas idiotiškas "aš paskolinu" mentalitetas? "Tu" ne skolini, o padarai kopiją ir ją duodi ne draugui, o visai nepažįstamiems žmonėms (torrent.lt ir linkomanijos atveju). Šiek tiek skiriasi, ar ne? Jauskite skirtumą tarp materialaus daikto paskolinimo ir virtualaus daikto nukopijavimo ir atidavimo. Juk kai paskolinį knygą draugui, jūs kartu vienu metu jos negalite skaityti; o kas būna su nukopijuota muzika? Vienu metu vos ne visas pasaulis gali klausytis tos pačios piratinės kopijos, arba jūsų žodžiais, skolos. Kas ten apie radijus ir Youtube kalbėjo - radijo stotys moka atlikėjams nustatytus mokesčius už jų dainų leidimą - todėl šiais laikais radijai dažniausiai ir transliuoja visiškai šūdinas pokalbių laidas; youtube nuolat šalina autorių teises pažeidžiantį turinį - arba automatiškai jį aptinka ir pašalina, arba autoriui pareikalavus.
MindaugasV85 2010-12-23 16:07
Seip 2010-12-23 16:28
Piratavimas yra piratavimas (aka vagyste). Taciau pvz anksciau joks amazon nesiunte knygu i Lietuva. Ir kaikuriu leidiniu teisiog nebuvo imanoma isigiti. Tai tekdavo pumpuotis is nelegaliu resursu. P.S. Kapitalizmas ne taip ir seniai egzistuoja. Anksciau vyravo dalijimosi principas "Kas mano tas tavo" ir pns.Ir kalbu ne apie Lietuva o bendrai apie pasauli. Tos idejos po truputi isnyksta. Beje sis LANVA poelgis kupinas ironijos. Juk tuoj tuoj Kaledos - metas kai visi tampa nors truputi geresni ir dalijasi linkejimais, maistu ir pns.
Separatistas 2010-12-23 16:42
na va, TV3 visai susigadino savo įvaizdį. Negana to, kad bruka mums visokias bukinančias laidas, šokius pokius, dar ir LM nori uždaryti. Reikia kovoti su tuo.
Jomajo 2010-12-23 16:48
vadinasi ju sistema labai prastai vekia arba autoriams visiskai nusispjaut, sprendziant is to kiek laidu, filmu ir muzono prikimsta i youtube. P.S. linksmu svenciu siurbelems
werafonas 2010-12-23 17:19
Aš iš torrentų persisiųstus Kate Bush albumus susipirkau CD pavidalu. Na, ir ką dabar megztukas paburbėtų???
Pumper 2010-12-23 17:27
Ne tik tai. Dabar pereinama prie skaitmeninio standarto (tame tarpe ir knygos - Kindle, Nook ir pan.), kas reiškia, kad nusipirkus tokį kūrinį tu jo vis tiek neturi (nei teisių juo naudotis bet kur ir bet kada, nei fizinio pavidalo, kurį galėtum pas save saugoti, kaip tikrą knygą, muzikos CD, filmo DVD/BD, žaidimo DVD ir pan. - nors kai kurie žaidimai vis tiek reikalauja nuolatinio prisijungimo prie interneto, kad veiktų). Atėjo tokie laikai, kad koks Valve galėtų imti ir uždaryti Steam - visi vartotojai automatiškai prarastų savo nusipirktus žaidimus, Apple gali uždaryti iTunes ir vartotojai prarastų muziką ir video (gali saugoti pas save, bet perkant digital content visada turi išlikti galimybė kopiją atsisiųsti iš naujo) ir pan. Taigi bet kuriuo atveju yra vienintelis skirtumas tarp pirkimo ir piratavimo - pirataujant autorius pinigų negauna, bet abiem atvejais vartotojas jokių teisių į produktą neturi.
bahuriux 2010-12-23 17:34
Nu gerai gudruoli ivertink teisikai tokia veiksmu seka. As nusiperku legalia, knyga, CD, DVD, zaidima, zodziu betkoki legalu daikta sumoku atsiet autoriui, nepadarau nei vienos kopijos, bet parduodu tai kitiems zmonems, jie taip pat parduoda ir tt. Tai kas cia dabar atsitiko palei tave? Kitas pavyzdys nueini i biblioteka pasiimi ir perskaitai knyga ir neatsilygini autoriui nei skatiko, ojojoi kaip negrazu, nu nu nu tau begedi, kaip tau sazine leido taip pasielgti. Maza to tu tai darei daugybe kartu.
Individas 2010-12-23 17:43
kad ir iš kurios pusės bepažiūrėsi. Bet koks kūrėjas (ar realaus fizinio daikto, ar idėjos, ar programos) turi teisę būti atlygintas už savo darbą ir, žinoma, kad turi egzistuoti institucijos (kaip LANVA), kurių darbas šią teisę ginti. Tai nepadaro jų blogais. Toks darbas. Visiškai nuvalkiota, bet būtina pasakyti: mažiau piratausite - bus pigiau. O ir šiaip, jei brangu parduotuvėse, pirkite Steam. Pažiūrėkit kokios ten Kalėdinės nuolaidos - krūvos naujausių žaidimų (ir kasdien vis kitų) po kelis-kelioliką litų. Peace out.
Wolfy 2010-12-23 17:49
Teisingai, juk per kelias savaites tiek turto parsisiusim. P.S.Matyt LANVA del to ir supyko bei nusprende mus per s pagasdinti.Va kas gresia,jei "voksit" oi atsiprasau downloadinsit http://www.youtube.com/watch?v=AbIevXk31F8 .
ATU12 2010-12-23 18:02
Gie 2010-12-23 18:02
Godumas žudo (galioja abiems pusėms). Šiaip jau piratavimas yra normali reakcija į supančią aplinką: jei negali pasiekti norimo tikslo tiesiausiu keliu – sugalvoji kaip pasiekti kitu. Tai yra visiškai natūralu – pakelk mokesčius, užkelk kainą ir visi pradės ieškoti kaip nemokėti (nes yra tik 2 variantai: „susikombinuoti“ arba išvis atsisakyti: kuris variantas jums priimtinesnis? kuris priimtinesnis gamintojui? Manau čia nuomonės vistiek sutaps – todėl ir „prisimerkiama“). Ir čia jokia super-duper sistema ar prastumti įstatymai nepadės, o tik dar labiau skatins išradingumą. Beje šie principai galioja ir bet kuriai kitai veiklai: užkelk mokesčius/kainas – visi pradės vežt kontrabanda, gamintis patys, tept durininkus ir t.t. Dėl „Megztukų“ - tai visa veikla - jo verslas. O verslo tikslas – pelnas (beje – kuo mažiau autoriams – tuo didesnis pelnas ). Pasodink „megztuką“ ant minimumo – ir visas jo „patriotiškumas“ išgaruos... p.s. Prieš gamtą nepapūsi. Jei reikia sprendimo – skaityk pirmą sakinį
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-23 18:23
Ar tu tikrai kvailas, ar tik tokiu apsimeti, norėdamas ginčų? 1. Tu turi visišką teisę disponuoti tuo savo NUSIPIRKTU produktu (tu turi tokią teisę). Taip, gali parduoti jį trečioms šalims, jei jau nori (tu esi antras fizinis asmuo), niekas tavęs nestabdo. Gali užsikelti kosminę kainą (didesnę už platintojo pasiūlytą) - irgi niekas nestabdys, kol nepažeisi kodeksų. Bet yra sąlyga - TU TURI NUSIPIRKTI TĄ PRODUKTĄ (kažkoks procentas atitenka perpardavinėtojui, kažkoks monopolinkams, kažkoks leidėjams, o tai, kas jau lieka - kūrėjui). 2. Ko tu čia bibliotekas kiši? Tu tikrai nesupranti kam jos skirtos? Jos yra tam, kad žmonės ateitų ir skaitytų knygas, žurnalus ir visa kita už tai nemokant (taip, tai yra teisiškai įteisinta). Bet tam, kad tu galėtum skaityti tai, kas tame pastate yra, privalai susimokėti simbolišką abonentinį mokestį, kitu atveju, negalėsi to daryti. Ir tikrai nesuprantu, ką tu nori pasakyti, kad imdami knygas iš bibliotekų jaučiamės kaip vagys. Pirmą kartą girdžiu tokią nesąmonę. O nelegalus kūrinio pasisavinimas traktuojamas kaip vagystė, ko pasekoje: a) piniginė bauda b) namų areštas c) laisvės atėmimas iki 2 - 3 metų (jei dar nesugriežtino to). Žinoma, kol nesugautas, tol nevagis, kaip sakoma. Tačiau yra tokia lotyniška sentencija, nusakanti įstatymo galią: Dura lex, sed lex.