Kalėdų staigmena: LANVA užsimojo užblokuoti prieigą prie „Linkomanijos“, eilėje – kitos „torrent“ svetainės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2010-12-23 18:37
O už internetą (neribotą biblioteką) nereikia susimokėti? Dar kartą pakartosiu: pažiūrėk, kaip veikia GameStop. Superka panaudotus žaidimus ir juos perparduoda keliais doleriais pigiau nei naujas kainuoja. Gauna kelių milijardų pelną, bet nei cento autoriam nesumoka. Kuom tai skiriasi nuo piratų, kurie veikia taip pat, tik už tai iš kito pinigų neima? Pasakysiu kuom. GameStop gauna nelegalias pajamas, piratai - ne. Tai katras daugiau žalos padaro autoriui?
NITROxi 2010-12-23 18:43
youtubej viskas legalu, savo darbus ten deda patys atlikejai ir is to uzsdirba, nelegalu turini ten staigiai pasalina. o tuos blokavimus apeit lengva kaip du pirstus apmyzt
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-23 18:58
Čia kaip sakoma, aš apie tvorą, o tu apie mietą. Taip, jei sumokėjai už produktą, tai gali jį ir atiduoti kam nors irgi niekas nedraudžia (bet tas kas nors yra 1 žmogus, o jis jau savo ruožtu negali laisvai disponuoti tuo turtu, nes jis jo neįsigijo). Už internetą, jei niekada nesilankei bibliotekose, kaina įeina į tą simbolinį mokesti (jei esi abonementas žinoma, o ne šiaip, atėjau ir maždaug duokit man prieigą prie interneto). Kitokiu atveju, to neklaustum. Ir kuo jau to GameStop pajamos yra nelegalios? Juk jie nusipirko senus žaidimus ir perpardavinėja kitiems už pinigus, tai verslas. Niekas jiems to nedraudžia daryti. O ką daro piratai? Pavogia "downloadible contents" ir platina visiems kas netingi kaip Robinai Hudai - čia jau nusikalstama.
Pumper 2010-12-23 19:07
Vienas nusiperka ir uploadina. Iš jo 10 atsisiunčia, o iš jų 100 ir t.t. Bet pradinį mokestį autoriai gauna - kaip ir GameStop atveju. Tik piratai tą procesą pagreitina ir negauna iš to jokio pelno. Įstatymiškai GameSpot nenusikalsta, bet autorių akimis žiūrint, jie daro milžinišką žalą, todėl ir pradėjo tuos DL raktus leisti iškart su žaidimu, kad būtų bent toks paskatinimas pirkti naują kopiją, o ne naudotą.
StN 2010-12-23 19:13
Manau, tokie kaip LANVA tik švaisto pinigus ne ton kryptin kur reikia. Gal aš kvailas, gal per jaunas suprasti tokius dalykus, bet visgi mano durna galvelė sako, kad reik kitaip pasukti LANVOS ir kitų antipiratinių organizacijų kryptį. Esmė, kad piratavimas neišnyks, kad ir kaip kovos jie, tad kam kovot ir švaistyt tuos pinigus kovai prieš piratus, kai galima tiesiog skatint piratus pirkt visą produkciją. Reikia tiesog visuomenei aiškint, kad pirataudami nepadėsit savo mėgiamam autoriam, prodiuseriam, studijom. Tad būtent dėl to ir turite pirkt mėgiamus kūrinius. Visus likusius pinigus kuriuos jie skiria kovai prieš piratavimą skirčiau ekonominiam augimui didint, taip žmonės tiesiog gautų daugiau pinigų įsigyt tuos kūrinius kuriuos jie nori įsigyti. O Lietuvoj piratavimas ilgai laimingai gyvuos, nes čia ubagų kraštas. Visokius įrašus, filmus ir t.t. žmonės neturi pinigų pirkti, o ir, kad turės, nesimato jokių prošvaisčių.
Arns 2010-12-23 19:23
logika pas tamsta veikia? 1 - 1 taip varijuojamu GameStop atveju. Leidėjas išleido, gavo visus pinigus kurių tikėjosi ir visi patenkinti. Piratavimo atvejis 1 -"begalybė", leidėjas gavo pinigus už vieną ir jis nėra patenkintas. Pirmu atveju kam reikia perka tuoj pat, kam nelabai reikia, palaukia kol atpigs praėjus kiek laiko. Supranti kodėl perpardavimas legalus, o vagystė ne? Juk jei nusipirkai automobilį, turi teisę jį parduoti ir gauti tiek kiek tau sumokės(gamintojas jau tau nereikš pretenzijų jog jo gamintą mašiną įvertinai 1 litu ar gavai 200% pelno, lyginant su tuo ką mokėjai). Bet jei pavogei ir parduodi automobilį dalimis,perkaltais numeriais ir t.t., čia jau nelegalu.
Pumper 2010-12-23 19:46
Gal paaiškinsi koks skirtumas leidėjui, ar žmogus piratauja, perka naudoją, nuomojasi. Visais atvejais leidėjas papildomų pajamų negauna. Skirtumas tik tas, kad pirataujant piratas negauna pelno, kitaip nei kitais atvejais. O mašinas nuo informacijos (vienetukų ir nuliukų) tai irgi reikėtų mokėti atskirti. + tavo pasakymas, kad leidėjas patenkintas, kai kažkoks GameStop perpardavinėja jo produktą, labai klysti. Tam ir yra sugalvoti DLC raktai perkant naują kopiją (kurie šiaip papildomai kainuoja 10-15 dolerių), kad žmonėm labiau apsimokėtų pirkti naują ir tuo pačiu paremti autorius, o ne pirkti naudotą ir paskui papildomai susimokėti už DLC.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-23 20:19
Pirataujant - leidėjui nenubyra nė cento. Perkant - tie centai nubyra. Centas prie cento susidaro nemenka sumelė. Toks ir skirtumas. Kalbėjau apie pirkimą iš leidėjo ir jo licenzijuotų partnerių (parduotuvių suprask arba e-parduotuvių) Jis davė konkretų pavyzdį. Nepatinka, nekomentuok.
andrewd 2010-12-23 20:41
Bet neperkant, centų irgi nenubyra nė kiek...
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-23 21:20
O tu skiri nepirkimą, kai nieko ir negauni, ir tokį nepirkimą, kai gauni.
Pumper 2010-12-23 21:31
Kas? Kokį pavyzdį? Ir prie ko čia pirkimas iš digital distribution, kai kalba eina apie naudoto pardavimas vs. piratavimas? Dar kartą kartoju: iš naudotos produkcijos perpardavinėjimo leidėjai/autoriai gauna baronkos skylę. Ką, tau suprasti niekaip šito neišeina? Nesupranti, nekomentuok.
karakana7 2010-12-23 21:41
blizzard 2010-12-23 21:55
pavyzdžiai: žmogus nusipirko kompaktą parduotuvėje, jį perklausė ir pardavė kitam žmogui, kuris padarė tą patį ir taip kokius 10 katų. žmogus nusipirko kompaktą internete ir passedino jį 10 žmonių. Abiem avėjais autorius uždirba tą pačią sumą pinigų, nes abiem atvėjais tik 1 žmogus iš jo kažką pirko.. turbūt pumper apie tai ir kalbėjo.. Kokie skirtumai tarp šitų atvėjų? reklamos ir kurybos keitimosi greičiai antruoju atveju padidėja keliolika kartų. To pasekoje daugiau žmonių greičiau pradeda domėtis autoriumi ir to pasekoje ateityje daugiau žmonių norės iš jo kažką pirkti.. nekalbu apie gyvų pasirodymų populiarinimą ir kitą.. Vienintelis skirtumas kad virtualų kompaktą gali kopijuoti, virtuali medžiaga neturi vertės, tiksliau turi vertę kuri yra xxx kartų mažesnė nei realios medžiagos. Kompaktus retai kas perpaduoda, jie būna padėvėti, o ir brangiau neparduosi nei gamintojas, nes niekas iš tavęs brangiau, dėvėto nepirks.. Taigi išeitis viena autoriui nesinaudoti internetu ir juo neplatinti nieko, reklamai naudoti tik prastenės kokybės ar nepilnus įrašus (dauguma panašiai ir daro). Iš tikro klausimas man kyla iš kur atsiranda tobulos kokybės pilni įrašai internete? aš kažkaip nenoriu tikėt, kad žmogus nusiperka kompaktą ir sumokėjęs tuos pinigus dar varginasi dėti tą dainą į internetą ir platinti ją už dyką... kur prasmė? Tuo suinteresuotos nebent svetainės siekiančios reklaminės naudos, kitaip individualiai tokių atvejų turbūt tik vienetai. Kalti ir patys autoriai, kurie nesirūpina savo kurinių saugumu.. kas internete - tas visų, elementari logika, jau savo nuotrauką kitą kart bijai įdėt, nes žinai kad ją visi pamatys, o čia žmonės laisva valia savo kūrinius talpina..ar taip tui būt? abejoju.. Yra svetainių kuriuose užsiregistavę autoriai talpina tiek mokamus tiek nemokamus savo kūrinius ir nesiskundžia kad iš jų vagiama, na pvz soundcloud, ten yra nemažai autorių kurie į tą svetainę nesibaimindami deda savo kurybą, ji yra apsaugota, ar bent suteikia tokį įspudį.. Bet kokiu atveju siunčiant piratinę versiją tu izikuoji ne tik baudomis ar kažkuo, bet ir nesitiki gauti geros kokybės kūrinio, dažniausiai tai būna 128kb/s mp3 failai, kurie tikrai neblogai traška ir tą traškesį nėra sunku išgirst.. žinoma geriau paieškojus randi ir geros kokybės, be retai tai būna populiari muzika, dažniausia pačių autorių dovanoti mp3, nes tik taip, arba perkant įmanoma gauti geros kokybės failą, o kaip minėjau, jeigu perki sau, tai nėra prasmės ir platint, nebent artimiausiems draugams.. taigi, gaunasi taip kad kalčiausi yra tie kurie siekia iš platinimo naudos... Kas internete - tas visų, norit kažko privataus, nedėkit į internetą, norit kad kuryba neprarastų vetės- nedėkit į internetą, nes viskas ką įdedat antneša nebent reklamą..
Pumper 2010-12-23 21:56
. Management is frustrated with this trend and is examining ways to ameliorate the problem, which includes strategies around online play and downloadable content which extend the lifespan of AAA titles." - http://g4tv.com/thefeed/blog/post/69280 ... estop.html Akis prasikrapštyk.
Pumper 2010-12-23 22:05
Paprasti žmonės tuom neužsiiminėja, bet yra daugybė piratų grupių, kurios iš kažkur gauna originalus (gal nusiperka ) ir juos masiškai rip'ina. Bent prieš kelis metus taip būdavo. Atsimenu, skaičiau kažkur straipsnį, kaip piratų būstinę parišo, tai buvo ir nuotraukų įdėta, kur kokių 20 kompų stovi ir visi po 5 DVD-ROM'us turi. Va ten sėdi kažkas ir daro kopijas į HDD. O tuo pačiu ir turginiam kopijų prigamina. Prasmės tai ir aš nesuprantu. Tikriausiai reikia tose grupėse suktis, kad aiškiau pasidarytų. Gal šiaip koks respectas auga tarp panašių grupių ir tiek.
KeeperMustDie 2010-12-23 22:33
: kiek programos kopiju yra regione? 100. Uz kiek gamintojai gavo pinigu? Uz 100. Kad tarpiniame varinate kazkas sugebejo is to uzsidirbti jau ne gamintoju problemos. Dabar analogiskas variantas su piratavimu: 1 zmogus nusipirko programa, si neturejo apsaugos(tarkim iki siol piratavimas buvo negirdetas dalykas), jis ja nukopijavo ir idejo i visiems zinoma vieta internete, programa parsisiunte 72 vartotojai kuriems jos reikejo, like 27 programa nusipirko. Kiek kopiju yra regione? 100. Uz kiek gamintojas gavo pinigu? Uz 28. Bendrove negavo tiketosi pelno ir teko atleisti 15 ten dirbusiu zmoniu per kaledas, kad sugebetu issilaikyti rinkoje ir galetu nusipirkti brangiai kainuojancias apsaugas, kurias nulaus, bet jei labai pasiseks - per ta laika dar keli zmones nusipirks kita programos versija.
karakana7 2010-12-23 22:38
.Pirmas klausimas o tu vaikeli statistika parodei, kad cia pastovei nusisneki?As neprivalau statistikos rodyti, kai cia ir arkliui aisku, kad zmoniu didele grupe kuri perka zaidimus ir perpardavineja, tikrai atnesa didesni pelna, nei vienas zmogus, kuris nusiperka kurini ir ideda i interneta, o visi kiti siunciasi.Pas tave is viso logikos apskritas nulis.Juk uploderiai neikad nepirks tu paciu zaidimu,filmu, ar muzikos disku 10 kartu, jeigu vienas nupirko, tai kiti uploderiai tik nukopins ta byla is ten kur tas pirmasis idejo ir ides i kitus trekerius, kur jo nera.Zodziu as cia tau kartoju 10 kartu ta ati, bet tau visvien nedasyla, kad tu nusisneki kaip paauglys, o visi kiti tave uzvercia...Jeigu tu dar gincysies, as tikrai nepajegsiu ziureti i komentara, nes ir vel rasysi nesamones.
gedas 2010-12-23 23:22
ok, parodyk man žaidimą, kuris kainuotų 400 lt?
andrewd 2010-12-23 23:28
Skiriu...Bet skirkim ir materialius dalykus nuo nematerialių. Siuntimasis - kopijavimas, viena parsiųsta kopija nelygu vienai parduotai kopijai, dauguma lygina kaip tik taip, kai kuriais atvejais tai yra nelegalu, ar kada nors tai pasikeis, manau, kad ne, kodėl? Todėl, kad tai yra labai lengva ir tai, kad turi keistis žmonių mastymas, išskirsiu, žmonių, ne tik Lietuvos. Kitas dalykas, technologijos, dar kitas, verslai, interneto paslaugų tiekėjas + priešinga pusė (abiejose pusėse verslai) ir t.t. Grįžtam į senesnius laikus, prisimenam, kas buvo su perrašinėjamom vaizdajuostėm bei video filmais? Ar ne tas pats kas dabar su "download'ais"? Kokia vienos ir kitos kopijos padarymo kaina? Dar vienas dalykas, komercija ir nekomercija, kas mačiau, jūsų buvo rašyta apie baudas, pataisysiu, nekomerciniais tikslais galima gauti tik baudą pagal ATPK. Platinimas ir viešas paskelbimas, du skirtingi veiksmai. Kam šiais laikais reikalingi kompaktai, kodėl jau gaminami televizoriai su USB jungtimis?
Gedasz 2010-12-23 23:56
O su tais užsienio lažybų bendrovių puslapių uždarymais irgi cirkas... Kiek atsimenu tai lietuvių lažybų bendrovės čia skatina LANVĄ uždaryti tuos puslapius, neva tai žmonės patys negali sąmoningai mąstyti ir prasiloš visi, tos bendrovės apgaus lietuvius ir panašiai, o iš tikrųjų nori, kad eitų ir pas juos loštų. Žodžiu, trūksta žodžių...