„Nigerijos pajėgose.“ Rusija iš užmaršties traukia Mi-34. Kas žinoma (Video)  ()

Pirmasis bandymas pradėti serijinę Mi-34 gamybą buvo dar prieš 30 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Kazanės sraigtasparnių gamykloje planuoja pradėti serijinę sraigtasparnių Mi-34 gamybą. Apie tai rašo „Defense Express“.

Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas pernai pareiškė, kad būtina rasti vietinę alternatyvą vakarietiškiems lengviesiems sraigtasparniams, tokiems kaip „Bell“, „Airbus Helicopter“ ir „Robinson“. Nes dėl Vakarų sankcijų sustabdytas dalių tiekimas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Lietuvoje neregėtų kainų skaitmeniniai osciloskopai + signalo generatoriai, „Xiaomi“ elektroninės liniuotės, trimeriai, siurbliai ir kt. (Video)
4071 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hantek DSO2D15“ - skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius

2) „Ultenic D5“ - robotas dulkių siurblys

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „Xiaomi AtuMan Q2“ - elektroninė liniuotė

5) „OnePlus Buds Pro 2“ - TWS ausinės, prisidėjo Hans Zimmer

6) 42V 13000mAh trimerio rinkinys

Išsamiau

Mi-34 „formaliai“ turėtų būti civilinis lėktuvas.

Vakarų sraigtasparnių resursas turėtų būti 5-7 metai, jo turėtų pakakti keliems metams. Šiuo metu problema kyla dėl kontrabandinių atsarginių dalių kainos, kurios kainuoja 2-3 kartus daugiau nei rinkoje.

Todėl Rusijos valdžia iškėlė uždavinį gaminti lengvąjį civilinei aviacijai skirtą sraigtasparnį. Tam planuojama atgaivinti M-34, kurio šaknys siekia dar Sovietų Sąjungos laikus.

Mi-34 yra sovietinis projektas, skirtas pakeisti Mi-2 ir Mi-8. Jo kūrimas prasidėjo 1980 m., o pirmasis skrydis įvyko 1986 m. Serijinė gamyba pradėta 1993 m., planuota pagaminti 400 orlaivių. Bet buvo pagaminta 30, o vienintelės Mi-34 pirkėjos buvo Nigerijos oro pajėgos ir Bosnija ir Hercegovina.

 

2011 m. Mi-34 buvo atgaivintas sukuriant dvi versijas: Mi-34S1 ir Mi-34S2 su prancūzišku „Arrius“ varikliu. 2012 m. projektas vėl buvo atšauktas ir nuspręsta importuoti lengvuosius „Robinson“ gaminamus sraigtasparnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(4)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()