„Google“ gali leisti paieškoje blokuoti nepageidaujamus domenus  (2)

Siekdama kovoti su įvairiais nepageidaujamais būdais manipuliuojamais paieškos rezultatais, interneto bendrovė „Google“ gali vartotojams leisti užblokuoti jų lūkesčių nepateisinusius domenus. Jie daugiau nebepasirodytų paieškos rezultatuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Hacker News“ diskusijų forume užsiminė „Google“ kovos su nepageidaujamu turiniu vadovas ir vienas įtakingiausių asmenų paieškos technologijų srityje Matas Cutsas.

„Žinoma, mes apie tai diskutavome. Tiesa, laikomės politikos nepranešinėti apie paieškos kokybės sprendimus prieš jiems pasirodant. Jei šioje srityje pasiūlysime eksperimentą, pirmasis apie tai pranešiu“, – atsakydamas į klausimą apie galimybę blokuoti domenus rašo M. Cutsas.

Panašią galimybę „Google“ jau buvo įdiegusi savo asmeninės paieškos paslaugoje „SearchWiki“. Ji buvo pristatyta 2008 m. pabaigoje, tačiau buvo išjungta praėjusį kovą. Tuomet vartotojai galėjo išimti ieškant konkrečių raktinių žodžių matomus rezultatus. Savo ruožtu domeno „blokavimas“ leistų nebematyti jokių rezultatų iš tam tikro tinklalapio.

Viena paprasčiausių, tačiau dažniausių ir nemaloniausių optimizavimo paieškos varikliams gudrybių yra manipuliavimas raktiniais žodžiais, kuomet rodomi rezultatai ir tinklalapio turinys nėra susijęs su paieškos žodžiais. Panašios istorijos yra garsiai nuskambėjusios ir Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)