Saugumo ekspertas teigia išaiškinęs, kas slepiasi po „Anonymous“ kaukėmis  (14)

Saugumo ekspertas Aronas Baras teigia, kad jis identifikavo dvi svarbias figūras „Anonymous“ struktūroje JAV, o taip pat svarbius grupuotės narius Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Italijoje ir Australijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baras tikina, kad „Anonymous“ grupuotę valdo apie 30 žmonių, 10 kurių – „patys įtakingiausi ir yra atsakinti už daugumą priimamų sprendimų“. Ekspertas teigia, jog susekė grupuotės narius per elektroninį paštą, „Facebook“ ir IRC. Kadangi dalis jo naudotų metodų pažeidžia įstatymus, informacija nebus perduota valdžiai, tačiau su rezultatais bus galima susipažinti San Franciske vyksiančioje konferencijoje RSA.

Baras sako, kad identifikavo vieną iš lyderių slapyvardžiu Owen. Panašu, kad „Anonymous“ bendrasteigėjas slapyvardžiu „Q“ ieško pamainos Owenui.

„Anonymous“ sureagavo į Baro pareiškimą savo tinklalapyje „AnonNews“. Neilgai trukus „Anonymous“ į „HBGary Federal“ veiksmus atsakė pašto serverio „nulaužimu“ ir 60 tūkstančių laiškų paskelbimu failų apsikeitimo tinkluose. Taip pat buvo „nulaužta“ kompanijos interneto svetainė, bendrovės generalinio direktoriaus Arono Baro „Twitter“ paskyra, kurioje buvo paskelbtas jo namų adresas ir socialinio draudimo numeris. Grupuotės nariai paskelbė „HBGary Federal“ tyrimo tekstą ir leido suprasti, kad bendrovės gauti hakerių vardai ir adresai tėra fikcija. Iki šiol nėra žinomas atakos įvykdymo būdas.

Ši ataka yra žymiai sudėtingesnė už „Anonymous“ savanorių vykdomas DDoS atakas, įvykdytas prieš „WikiLeaks“ priešininkus. „HBGary Federal“ „nulaužimas“ yra panašus į ataką prieš bendrovę „ACS:Law“, kuri užsiėmė grasinančių laiškų siuntinėjimu potencialiems autorinėmis teisėmis apsaugoto turinio platintojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)