1000 km/val. Tikra transporto revoliucija. Bandymai jau vyksta (Video)  (3)

Itin greitas ateities traukinys „FluxJet“ leis žaibišku greičiu keliauti tarp šalių. Šios ateities technologijos bandymai jau vyksta Kanadoje.


FluxJet
FluxJet
© Ekrano kopija | https://x.com/Dragonmaurizio/status/1642249648931831811/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko „Hyperloop“ projektas paskatino daugybę technologijų įmonių pristatyti savo idėjas, kaip pagerinti geležinkelių transportą. Nors pačio „Hyperloop“ jau nebėra, įvairiose pasaulio vietose vyksta pažangūs panašių technologijų bandymai. Vienas iš tokių patrauklių projektų yra „FluxJet“, kurį vysto Kanados kompanija „TransPod“.

Kaip giriasi projekto sumanytojai, „FluxJet“ turi suderinti geriausias traukinio ir lėktuvo savybes. Projekto idėja – pasiūlyti itin greitas keliones tarp miestų už priimtiną kainą. Pagal planą „FluxJet“ kapsulės turi įsibėgėti iki 1000 km/val. Tikra transporto technologijų revoliucija.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2388 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

„TransPod“ inžinieriai atskleidė, kad kapsulės bus maitinamos 100 procentų energijos, gautos iš atsinaujinančių šaltinių. Transporto priemonėse bus sumontuoti varikliai ir stabilizatoriai, kurie „slydimo“ režimu kapsules pagreitins iki 1000 km/val. Šiuo tikslu įmonė sukūrė medžiagų technologijas, galinčias atlaikyti milžiniškas perkrovas ir aukštą temperatūrą, susidarančią trinties metu. Kapsulės judės tuneliais esant sumažintam slėgiui.

Kanados analitikai apskaičiavo, kad „FluxJet“ itin greito geležinkelio projekto įgyvendinimas gali kainuoti beveik 20 mlrd. dolerių. Tai dideli pinigai, bet absoliučiai pateisinama ir būtina. Tikimasi, kad keliaujant kapsulėmis į atmosferą išmetamo anglies dioksido kiekis sumažės net 636 000 tonų per metus, lyginant su kelionėmis lėktuvu per tą patį atstumą.

 

Pirmoji 300 kilometrų „FluxJet“  maršruto atkarpa bus nutiesta tarp Kalgario ir Edmontono Albertos provincijoje. Tai vieni didžiausių Kanados miestų. Tarp jų kasdien juda tūkstančiai žmonių. Valdžios institucijos skaičiuoja, kad ši technologija padės šaliai dar labiau priartėti prie norimo klimato neutralumo.

 

Kol kas nežinoma, kada ši futuristinė transporto priemonė bus pristatyta milijonams žmonių, tačiau šiuo metu vyksta bandymai, kuriais siekiama sukurti ypač patogias ir saugias keleiviams transporto kapsules. Per artimiausius dvejus metus turi būti nutiesta pirmoji ilgesnė bandomoji maršruto atkarpa, kurioje vyks eksperimentinės „FluxJet“ traukinių kelionės.

„TransPod“ atstovai tikina, kad ateities kelionės geležinkeliu bus labai pigios. Ateities planai dar įdomesni. Bendrovė nori „FluxJet“ traukiniu sujungti daugumą savo šalies miestų, o vėliau ir visame žemyne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)