Superkompiuteris „Watson“ žaidime „Rizika“ aplenkė varžovus žmones (Video)  (11)

IBM superkompiuteris „Vatsonas“ („Watson“) amerikiečių televizijos žaidime „Rizika“ ("Jeopardy") gerokai aplenkė varžovus žmones – du panašių TV laidų čempionus. „Vatsonas“ teisingai atsakė į 14 klausimų iš 15-os, o buvę „Rizikos“ čempionai teisingai atsakė tik į penkis klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuteris pavadintas buvusio IBM prezidento Tomaso Vatsono (Thomas Watson) garbei. Jis neatsakė tik į paskutinį klausimą apie JAV miestus. Dalyvių buvo prašoma pasakyti, kokiame mieste yra didžiausias oro uostas, pavadintas Antrojo pasaulinio karo didvyrio vardu. Kompiuteris pateikė atsakymą „Torontas“, o tai – Kanados miestas. Dalyviai žmonės teisingai atsakė „Čikaga“.

Superkompiuteris „Watson“ – pažangesnis už IBM sukurtą, šachmatais žaidžiantį „Deep Blue“ superkompiuterį, nes supranta kalbą ir sprendžia sudėtingus algoritmus. 1997 m. „Deep Blue“ įveikė šachmatų pasaulio čempioną Garį Kasparovą.

IBM tyrimams kasmet išleidžia apie 6 mlrd. JAV dolerių. Dalis pinigų skiriama moksliniams projektams, pavyzdžiui, „Watson“ ar „Deep Blue“. IBM vadovų teigimu, remiantis kalbinėmis ir analitinėmis kompiuterio ypatybėmis, gali pavykti sukurti naujų produktų svarbiose srityse, pavyzdžiui, medicinoje.

Kviečiame pasižiūrėti vaizdo siužetą


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)