Iš Europos į Ameriką per 1 valandą. 7300 km/val. greičiu ir 33 km aukštyje (Video)  ()

Viršgarsinis lėktuvas „Stargazer“ galės skraidinti keleivius 7300 km/val. greičiu, o tai 3 kartus greičiau nei skrido legendinis „Concorde“.


Stargazer
Stargazer
© Ekrano kopija | https://x.com/nakedsci/status/1844296730927407366

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo 21 metai, kai legendinis viršgarsinis keleivinis lėktuvas „Concord“ atliko paskutinį skrydį. Nuo to laiko nė viena kompanija pasaulyje nesukūrė panašaus lėktuvo.

Dabar amerikiečių kompanija „Venus Aerospace“ pradėjo kurti naują viršgarsinį lėktuvą, kuris keleivius iš Europos į Ameriką galės nugabenti vos per 1 valandą, rašo „Daily Mail“.

„Venus Aerospace“ šiuo metu kuria viršgarsinį orlaivį „Stargazer“, taip pat variklį, kuris leis jam pasiekti labai didelį greitį. Naujasis lėktuvas skris 6 kartus didesniu garso greičiu ir galės skraidinti keleivius labai dideliame aukštyje.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
9470 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Skrydis „Stargazer“ lėktuvu iš Londono į Niujorką, kurį skiria 5567 km, truks mažiau nei valandą. Spėjama, kad viršgarsinis lėktuvas skris tris kartus greičiau nei garsusis „Concorde“, nes jo greitis sieks maždaug 7300 km/val.

 

„Stargazer“ tokį greitį galės pasiekti dėl VDR2 variklio, kurį neseniai pristatė „Venus Aerospace“. Bendrovė teigė, kad šis variklis leis pasiekti greitųjų skrydžių revoliuciją.

Kai VDR2 variklis bus visiškai baigtas kurti, jį pirmiausia planuojama naudoti greitaeigiuose dronuose, o vėliau – naujuose „Stargazer“ lėktuvuose. Bendrovė „Venus Aerospace“ lėktuvo sukūrimui jau pritraukė 33 milijonų dolerių investicijų.

 

Anksčiau šiais metais VDR2 variklis buvo išbandytas nedideliame drone, o dabar bendrovė planuoja atlikti antrąjį bandymą 2025 m. „Venus Aerospace“ paskelbė būsimo viršgarsinio keleivinio lėktuvo „Stargazer“ nuotraukas, tačiau kol kas nežinoma, kada bus pastatytas pirmasis prototipas.

 

Prieš 21 metus paskutinį skrydį atliko viršgarsinis lėktuvas „Concord“, kuris galėjo skristi 2160 km/val. greičiu. Tai buvo pirmasis toks keleivinis lėktuvas, skridęs 27 metus. Nuo to laiko nė viena įmonė nieko panašaus nesukūrė.

 

„Concord“ skrido didžiausiame 18 300 metrų aukštyje, tačiau būsimasis viršgarsinis lėktuvas „Stargazer“ galės skristi ne tik greičiau, bet ir aukščiau. Bendrovė „Venus Aerospace“ pranešė, kad jų lėktuvas galės išsilaikyti didžiausiame 33 500 metrų aukštyje.

Yra žinoma, kad „Stargazer“ kilimui naudos įprastus reaktyvinius variklius, o vėliau naudos VDR2 variklį, kad pasiektų viršgarsinį greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(6)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()