Kinija po 20 metų tikisi sėkmingai konkuruoti su „Intel“  (2)

Kinija dar tik visai neseniai pateko į didžiausią superkompiuterių galią turinčių šalių olimpą, tačiau šios valstybės atstovai jau dabar teigia, jog dar šių metų pabaigoje nauji jos superkompiuteriai bus kuriami naudojant tik vietinės gamybos mikroprocesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo tikslu Kinijos elektronikos specialistai aktyviai kuria ir tobulina „Loongson“ serijos mikroprocesorių architektūrą. Planuose numatytas naujas superkompiuteris „Dawning 6000“ naudos 10000 vienetų šių lustų, su kuriais tikimasi pasiekti bendrą 1 petaflopo skaičiavimų spartą.

Savo nuosavų procesorių naudojimas Kinijoje šiuo metu yra laikomas nacionaliniu prioritetu. Tačiau vietiniai mokslininkai pripažįsta, jog pilną šių komponentų efektyvumą jiems išgauti yra sudėtinga, kadangi jaučiamas didelis mikroprocesorius programuoti galinčių specialistų trūkumas.

Kinijos superkompiuteris „Tianhe-1A“ šiuo metu yra pats sparčiausias pasaulyje. Jame panaudota iš viso 186368 mikroprocesorių branduoliai, kurių bendras didžiausias našumas siekia 4,7 petaflopų. Sistemoje naudojami „Intel Xeon X5670“ pagrindiniai procesoriai (CPU) ir „NVidia Tesla“ grafiniai procesoriai (GPU). Kinija tikisi, jog prireiks mažiausiai 10 metų, kol vietinės gamybos mikroprocesoriai pilnai patenkins vietinės rinkos poreikį. Po 20 metų ši valstybė tikisi sėkmingai konkuruoti pasaulinėje rinkoje su tokiomis kompanijomis kaip „Intel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: