Užbaigus „Nokia“ ir „Microsoft“ sandėrį paskelbti pažadai apie daugybės naujų išmaniųjų telefonų pasirodymą  (6)

Balandžio 4 dieną galutinai užbaigtos „Nokia“ ir „Microsoft“ kompanijų derybos bei paruoštas naujasis strateginis planas. Pasak „Nokia“ kompanijos vadovų, jau pradėtas kurti pirmasis „Nokia“ telefonas su „Windows Phone“ ir kitąmet jie ruošiasi parduoti labai daug šių išmaniųjų įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks kompanijos pranešimas turėtų gerokai nuraminti investuotojus. „Dvejonės išsirutuliojo labai teigiamai. Viskas įvyks kaip planuota“, - sakė Kai Oistamo, vyriausiais „Nokia“ plėtros vadovas. Šiais žodžiais pirmadienį jis trumpai apibūdino daugiau nei mėnesį trukusių derybų su „Microsoft“ rezultatus.

„Nokia“ kartu ir „Microsoft“ apie bendradarbiavimą paskelbė vasario 11 dieną. „Nokia“ kompanija ruošiasi gaminti išmaniuosius telefonus su „Windows Phone“ operacine sistema. Galiausiai, ši sistema turėtų tapti pagrindine išmaniąja platforma ir pakeisti anksčiau naudotą „Symbian“ operacinę sistemą.

Šis kompanijos žingsnis iki šiol daugeliui analitikų kelia abejones, tačiau jos po truputį blėsta. Stephanas Elopas, „Nokia“ kompanijos generalinis direktorius, žurnalistams vasarį prognozavo, kad derybos gali užtęsti kelis mėnesius. Visgi, jiems pakako pusantro mėnesio sutarti dėl tolesnio veiksmų plano. Be to, jame nepamirštama ir „Symbian“ sistema.

Pasirodo, ši platforma iš rinkos pasitrauks labai pamažu. Kompanija „Nokia“ nutarė prekiauti „Symbian“ išmaniaisiais, kol jie bus pelningi. Anksčiau buvo žadama prekybą jais bus nutraukta iki 2015 metų. Taip pat „Nokia“ ruošiasi gerokai atnaujinti sistemą, o šiemet planuojama išleisti net 40 telefonų modelių, Kone trečdalį šių modelių sudarys nauji išmanieji telefonai. Taigi, šiais metais vartotojams „Nokia" pasiūlys mažiausiai 12 savo išmaniųjų telefonų.

Skelbiama, kad, nepaisant aljanso su „Microsoft" ir įsipareigojimo tiekti rinkai „Windows Phone 7" OS valdomus išmaniuosius telefonus, dauguma „Nokia" šiemet išleistų išmaniųjų telefonų naudos „Symbian" platformą. Šią vasarą planuojamas esminis „Symbian" OS atnaujinimas: ji gaus patobulintą vartotojo sąsają, vadinamąjį „pirminį" (home) ekraną, naujus valdiklius ir piktogramas, spartesnę naršyklę, „Ovi Maps" ir „Ovi Store" atnaujinimus.

„Nokia" atstovų teigimu, rinkai ruošiami išmanieji telefonai turės didesnius nei 1 GHz taktinio dažnio procesorius su patobulintu grafiniu branduoliu.

Jei „Nokia" išmanieji su „Windows Phone 7" OS apskritai šiemet pasieks rinką, tai galėtų būti tik paskutinįjį metų ketvirtį. Daugelis rinkos analitikų mano, jog tokie telefonai bus pristatyti tik 2012 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: