Inžinieriai tikisi išmokyti kompiuterius numatyti ateitį, išmokę juos justi gailestį  (3)

Dirbtinio intelekto tyrėjai ištisus dešimtmečius negalėjo sukurti kompiuterių, kurie suvoktų žmogiškąsias emocijas. Tačiau Tel Avivo universiteto (Izraelis) inžinieriai nusprendė pradėti nuo kiek kitokio atskaitos taško – jie nusprendė, jog pirmiausia kompiuterius dera išmokyti atpažinti nusivylimą ir pajusti gailestį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ remiamo projekto autoriai tikisi, jog jiems pavyks kompiuterius išmokyti atpažinti žmonių nusivylimo ir liūdesio emocijas. Idėjos autorių įsitikinimu, tai padėtų kompiuteriams numatyti ateitį.

Galbūt jokiai skaitmeninei mašinai neteks patirti, ką reiškia iš skausmo plyštanti širdis, tačiau gana realu, jog tokie aparatai ateityje sugebės įvertinti skirtumą tarp pageidautos ir realiai patirtos pasekmės. Tai sugebėdami kompiuteriai galbūt įgustų sumažinti „gailestį“ – šios emocijos intensyvumas priklauso nuo to, kaip skiriasi pageidauta ir realiai patirta pasekmė.

Tel Avivo universiteto kompiuterių mokslų specialistai yra įsitikinę, jog mokydami kompiuterį tokių įgūdžių, jie kartu mašinas mokytų iš anksto įvertinti ir numatyti visas su tam tikra pasekme susijusias aplinkybes. Tai išnaudodami kompiuteriai galėtų sudaryti sąlygas efektyviau naršyti internete, suteikti pirmenybę tam tikroms užklausoms ir pan. Kompiuteriai tokius algoritmus galėtų formuoti realiu laiku gaunamų duomenų pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)