„Google“ mygtukas „+1“: atsakas „Facebook Like“ (Video)  (9)

„Google“ paskelbė apie naujo mygtuko atsiradimą paieškos rezultatuose. Tai, „+1“ reiškiantis, kad gautas paieškos rezultatas jums patinka ir, kad šia informacija norite pasidalinti su kitais. Šios funkcijos labai artimai konkuruoja su „Facebook Like“ mygtuku. Sistema kol kas veikia tik „Google Labs“, tačiau greitu metu taps prieinama visiems. Jei norite išbandyti „+1“ – skaitykite toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad po kelių nesėkmių (atsiminkime, kad ir „Google Wave“ platformą, kuri pasirodė, kai rinka dar nebuvo pasiruošus jos priimti) tai gali tapti vienas sėkmingiausių „Google“ produktų socialinių veiksmų terpėje. Svarbu paminėti, kad mygtukas veiks ir su reklamos rezultatais. „Google“ pabrėžia, kad vienas mygtuko tikslų yra paieškos rezultatų analizė ir geresnis jų atvaizdavimas pagal kiekvieno vartotojo įpročius. Kam „Google“ to reikia? Visų pirma tai yra dar vienas karo tarp „Google“ ir „Facebook“ žingsnis. Karo, kuriame siekama kontroliuoti internetą? Nors pagrindinės „Facebook“ ir „Google“ funkcijos skiriai - abi įmonės konkuruoja dėl interneto reklamos monopolininko pozicijos. Nepamirškime to, kad „Facebook“ paieška yra veikianti tik pačiame socialiniame tinkle ir tokios paieškos kaip „Google“ nėra. Kol kas nėra. Tačiau jei tokia galimybė atsirasų - „Google“ rizikuotų prarasti didelę dalį pajamų iš pagrindinio įmonę išlaikančio pinigų šaltinio - reklamos.

Antra, kiekvienas vartotojas norėdamas naudotis „+1“ turės padaryti savo „Google“ profilį viešai matomą.

Trečia: „Google“ jau senokai pateikia „AdWords“ reklamą pagal turinį, kurį tuo metu skaitote, tačiau matydami, kam jūs teikiate pirmenybę spausdami „+1“ – „Google“ rodoma reklama taps labiau suasmeninta ir dar labiau tinkama kiekvienam vartotojui. Tokiu būdu vartotojai dažniau paspaus ant reklamos nuorodų, o „Google“ iš to uždirbs daugiau.

„Google“ video pristatymas:

Kaip ir žadėjome – pateikiame nuorodą į „Google Labs“, kur galite išbandyti +1 mygtuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Gytis Česnuitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)