Nokia Windows Phone 7 OS koncepciniai vartotojo sąsajos patobulinamai (Video)  (10)

Dauguma vartotojų bei analitikų „Nokia“ ir „Microsoft“ partnerystę sutiko labai skeptiškai ir iki šios dienos negali suprasti kodėl „Nokia“ nusprendė pasirinkti būtent tokį ateities partnerį. Visgi, yra ir tokių, kurie šį sprendimą vertina labai teigiamai ir netgi patys bando visais įmanomais būdais prisidėti prie tolimesnio „Windows Phone 7“ operacinės sistemos vystymo būsimuose „Nokia“ išmaniuosiuose telefonuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas ištikimas „Nokia“ gerbėjas ir entuziastas Peteris (Peter) iš Suomijos turi naujų idėjų dabartiniai „Windows Phone 7“ operacinės sistemos vartotojo sąsajai ir savo vizijas nori pristatyti plačiajai visuomenei.

Live Cubes

Kaip praneša Mynokiablog.com, Peteris mano, kad dabartinę operacinės sistemos vartotojo sąsają būtų galima papildyti nauja funkcija – „Live Cubes“. Jos veikimas iš tiesų labai paprastas: dabartiniai keturkampi langeliai, kurie skirti aktyvuoti įvairias funkcijas, galėtų būti pakeisti į trimačius kubus, kurie turi atskiras keturias sienas. Kitaip sakant dabartinį keturkampį langelį būtų galima pasukti, todėl jo funkcionalumas būtų žymiai didesnis.

Pavyzdžiui, trumpųjų žinučių kubas galėtų turėti papildomas funkcijas, tokias kaip žinučių siuntimas, peržiūrėjimas. Pasukus laikrodžio kubą būtų galima sparčiau nustatyti naują signalą ar kitas užduotis, o „Twitter“ socialinio tinklo kubas leistų greičiau parašyti norimą pranešimą. Vaizdesnį „Live Cubes“ funkcijos paaiškinimą galite pamatyti aukščiau pateiktame paveikslėlyje arba po tekstu pateiktame vaizdo įraše.

Antriniai pavadinimai (Secondary Titles)

Kita įdomi nauja koncepcinė funkcija tai „Antriniai pavadinimai“ (angl. Secondary Titles). Šios funkcijos veikimas dar paprastesnis, tačiau galima teigti, kad būtent tokia savybė jau turėjo būti seniai įdiegta „Windows Phone 7“ operacinės sistemos vartotojo sąsajoje.

Įsivaizduokite, kad norite greitai peržiūrėti naują trumpąją žinutę, elektroninį paštą ar pamatyti naujausius navigacijos pranešimus. Įdiegus „Secondary Titles“ funkciją, svarbiausi įvykiai galėtų būti parodomi tiesiog pagrindiniame darbalaukyje, nes paspaudus ant norimo kubo apačioje arba viršuje išsiskleistų naujas dvigubai didesnis kubas su papildoma svarbiausia informacija.

Visgi, kol kas koncepcinės vartotojo sąsajos kūrėjas šios funkcijos prašo nevertinti per daug kritiškai, kadangi kai kurie veiksmai nebuvo gerai apgalvoti ir tai yra tik pavyzdys.

Live Cube papildomos funkcijos

Peteris sugalvojo ir kitą įdomų jau anksčiau aptartos „Live Cube“ funkcijos patobulinimą, kuris leistų su darbalaukyje pateiktais įrankiai dirbti dar greičiau ir funkcionaliau.

Pavyzdžiui, jeigu būtų paspausta ir palaikyta ant „Internet Explorer“ internetinės naršykles kubo, visi ekrane esantys kubai pasikeistų ir rodytų svarbiausias ir dažniausiai naudojamas žymeles, todėl naršymas internete taptų dar paprastesnis. Jei būtų paspaudžiama ant „Xbox Live“ kubo, visi ekrane matomi elementai pasikeistų į žaidimų piktogramas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: