JAV kibernetinės erdvės strategijoje numatytas karinės jėgos panaudojimas prieš programišius  (5)

Šiandien turime gausybę patvirtinimų, kaip rimtai JAV žvelgia į terorizmo grėsmę. Toks pavojus gali kilti ne tik realiame, bet ir virtualiame pasaulyje, todėl visai neseniai ši valstybė patvirtino dokumentą pavadinimu "Tarptautinė kibernetinės erdvės strategija". Dokumente numatyta, jog reaguojant į programišių atakas, atsakyti galima karinės jėgos panaudojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, šis teiginys paminėtas ne visai tiesiogiai, tačiau tikrai nedviprasmiškai. "Valstijos turi prigimtinę teisę savigynai, ginantis prieš tam tikrus agresijos veiksmus kibernetinėje erdvėje. Tam tikri priešiški veiksmai, atlikti pasinaudojant kibernetinės erdvės priemonėmis, gali pareikalauti veiksmų, kuriuos vykdyti mes esame įsipareigoję savo kariniams partneriams. [...] esant užtikrinai pagrįstai priežasčiai, Jungtinės Valstijos reaguos į kenkėjiškus veiksmus kibernetinėje erdvėje lygiai taip pat, kaip ir į bet kurią kitą mūsų šaliai keliamą grėsmę", - detalizuojama dokumente,  kurio skaitmeninę versiją galima rasti čia. 

Kaip papildoma prevencijos priemonė minimas sakinys: "Jungtinės Valstijos užtikrins, jog bet kokia nauda, gauta iš mūsų tinklų atakos arba pajungimo savo valiai, nei trupučio neatpirks potencialios rizikos ir pasekmių". Kitaip nei realus pasaulis ir realios valstybių teritorijos, internetas nėra "prikabintas" prie vienos ar kitos valstybės, nežiūrint į tai, iš kur jis yra kilęs. Dabar belieka laukti, kol panašias kibernetinės erdvės strategijas paskelbs ir kitos valstybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)