„Google“ užsimojo valdyti visą vartotojų būstą, net elektros lemputes  (10)

Interneto milžinė „Google“ kelia sparnus: ji siekia valdyti visą vartotojų namuose esančią elektroniką, pradedant mikrobangų krosnelėmis, baigiant elektros lemputėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Franciske vykusioje konferencijoje „Google I/O“ kompanija pristatė ateities platformą „Android@Home“, kuri leis išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema turintiems vartotojams kontroliuoti visus elektros prietaisus namuose, rašo portalas 15min.lt.

Telefonu bus galima valdyti kone visus prietaisus, naudojančius elektros energiją: skalbykles, indaploves, vaizdo ir garso aparatūrą, virtuvės kombainus, net būsto apšvietimą.

„Mes visą jūsų būstą matome kaip vieningą sistemą, į vieną tinklą sujungtus prietaisus. Taigi „Android“ būtų tarsi visų jūsų namų operacinė sistema, valdanti juos“, – teigė „Android@Home“ komandos vadovas Joe Brittas.

Apie namų elektronikos valdymą tokiais įrenginiais, kaip išmanieji telefonai, planšetiniai ar personaliniai kompiuteriai, kalbama jau ne vienerius metus, tačiau iki šiol išleisti tik įvairūs prototipai.

Pagrindinė kliūtis – tam reikia sukurti vieningą, visiems gamintojams atvirą standartą. Šiuo metu rinkos žaidėjai žiūri tik į savo kiemą: tarkime, „iPhone“ telefonu vartotojai gali valdyti „Apple TV“ televizijos priedėlį; o su „Windows Phone 7“ telefonu – kompiuterį, kuriame įdiegta „Windows“ operacinė sistema.

Tačiau kaip padaryti, kad jūsų LG skalbyklė per „Apple“ maršrutizatorių susisiektų su HP gamybos išmaniuoju telefonu? Jei kiekviena kompanija kurs savo standartus, tai bus neįmanoma.

„Google“ teigia turinti problemos sprendimą.

„Android@Home“ platforma yra atviro protokolo – ją gali naudoti bet koks gaminys, valdomas per bet kokį bevielį įrenginį ar kompiuterį, taip pat ir ne „Android“ operacinę sistemą turinčius įrenginius, tarkime, „iPhone“ telefoną ar kompiuterį su „Windows“ operacine sistema.

Skelbiama, kad „Android@Home“ turėtų būti išleista dar šįmet.

Pirmoji „Google“ partnerė kuriant šią sistemą – LED apšvietimo sistemų gamintoja „Lighting Science“. Antradienį vykusiame pristatyme „Google“ atstovai gyvai pademonstravo, kaip „Android“ telefonu bevieliu ryšiu galima valdyti patalpos apšvietimą.

Minėtos sistemos privalumas – tai, jog ją galės naudoti bet koks gamintojas. Taigi nebūtina diegti būtent „Lighting Science“ apšvietimo sistemą, galima naudoti ir konkurentų produktus, jei šie sukurs programą naudodami „Android@Home“ protokolą.

Taip pat renginyje „Google“ pademonstravo, kaip išmaniuoju telefonu galima valdyti garso sistemą – įjungti ir keisti muzikos įrašus, reguliuoti garsą ir kt. Be to, renginio metu „klajojo“ telefonais valdomi robotai. Prie kitų įrenginių „Android“ telefonai galės prisijungti ne tik bevielio interneto „Wi-Fi“ ryšiu, bet ir per „Bluetooth“ ar USB jungtį.

„Android“ programėlės – iki 4GB dydžio

Plečiantis planams, ką būtų galima nuveikti su „Android“ programėlėmis, tenka permąstyti ir jų galimus dydžius. Numatydama programėlių apimčių didėjimą, „Google“ iš karto padidino ribinį talpinamų programėlių dydį – nuo šiol jis sieks 4GB. Tokios apimties programinę įrangą galės atsisiųsti „Android“ vartotojai iš „Android Market“. Šiuo metu dar nėra konkrečių tiek „sveriančių“ programėlių, tačiau programų gamintojai jau nebevaržomi 50MB limito talpinti programoms, rašo portalas mobium.lt.

Šis limitas buvo panaikintas, kadangi dažnai „Android“ vartotojai atsisiuntę tam tikrą programėlę privalėdavo papildomai atsisiųsi didėlės talpos papildymus. Ši naujiena iš „Android“ stovyklos pasirodė kartu su galimybe atsiskaitinėti už programėles Lietuvoje mokant vietine valiuta litais.

„Android Market“ programėlių parduotuvėje šiuo metu platinama daugiau nei 350 tūkst. programėlių „Android“ operacinę sistemą naudojantiems prietaisams, tai antra pagal dydį operacinė sistema po „Apple iOS“ su daugiau nei 400 tūkst. programėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)