Lietuvoje – daugiausia išmaniųjų telefonų vartotojų Baltijos šalyse  (1)

Vis daugiau žmonių Lietuvoje ir kitose Pabaltijo šalyse pirmenybę teikia išmaniesiems telefonams ir jų teikiamoms galimybėms. Lietuvoje, lyginant su kitomis Baltijos šalimis, yra daugiausia išmaniųjų telefonų vartotojų – 28%. Lietuvoje rinkdamiesi išmanųjį mobilųjį telefoną 57% vartotojų didžiausią dėmesį skiria telefonų ergonomijai, 65% – telefono baterijos veikimo trukmei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie duomenys gauti vykdant „Samsung Electronics Baltics“ mobiliųjų telefonų naudotojų Baltijos šalyse apklausą. Kad būtų ištirta dabartinė išmaniųjų telefonų naudojimo situacija, gegužės pradžioje kiekvienoje Baltijos šalyje buvo apklausta daugiau nei 1000 respondentų. Rezultatai rodo, kad po  Lietuvos daugiausia išmaniaisiais telefonais naudojamasi Estijoje (21%). Latvija šiuo metu yra paskutinėje vietoje.

Apklausos metu paaiškėjo, kad įprastų telefonų naudotojai vengia išmaniųjų telefonų dėl pastarųjų dydžio. Taip pat vartotojai pripažino, kad jų netenkina telefonų ekranų patvarumas: respondentų nuomone, tokie ekranai atrodo labai lengvai subraižomi.

Respondentų nurodomi svarbiausi išmaniųjų telefonų ekranų kokybės aspektai – atsparumas įbrėžimams ir matomumas ryškioje saulės šviesoje. Su šiomis problemomis susidūrė 62 % apklaustųjų. Daugiau nei pusė išmaniųjų telefonų naudotojų mano, kad telefonų kaina yra per didelė.

Svarbus telefono pasirinkimo veiksnys yra telefono dizainas, nes išmanųjį telefoną žmonės renkasi kaip stiliaus objektą. Vienintelėje Estijoje vartotojai renkasi telefonus neatsižvelgdami į jų gamintoją – pirkėjų pasirinkimą lemia tik praktiniai sumetimai, kitaip nei Lietuvoje ir Latvijoje, kur gamintojas yra vienas svarbiausių pasirinkimo faktorių.

Kaip komentuoja Simonas Skupas: „Šiuo metu yra esminis lūžio taškas vystant išmaniųjų telefonų rinką. Ypač svarbu, kaip kiekvienas gamintojas sugebės patenkinti vartotojų pageidavimus, kurie aiškiai matomi ir šioje apklausoje. Svarbu subalansuoti išsakytus pageidavimus, susijusius su dizainu, telefono veikimo galimybėmis ir funkcijomis, kad būtų išvengta kompromisų, kurie ribojo išmaniųjų telefonų prieinamumą atskiroms naudotojų grupėms – žmonėms, kuriems reikėjo itin kompaktiško, bet labai funkcionalaus telefono su ilgai veikiančia baterija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: