Fantastinis „Žvaigždžių karų” dviratis virto realybe (Video)  (8)

Filme „Star Wars: Revenge Of The Sith“ piktadarys, sprukdamas nuo Obi Wan Kenobio, sėda į futuristinį dviratį. Šis keistas dviratis, kuriame dideli ratai yra iš šonų, o žmogus sėdi viduryje įtaisytoje sėdynėje, iš fantastikos virto realybe, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Adelaidės universiteto (Australijoje) studentų komanda sukūrė savo dviračio versiją „diwheel“ (liet. – dvirãtis).

Dviratis turi du didelius šoninius ratus, kuriuos per vidurį jungia rėmas. Žmogus sėdi erdvėje tarp ratų ir su rankenėle reguliuoja kryptį, posūkius. Neįprastas dviratis išvysto 40 kilometrų per valandą greitį.

Šviesiai geltonas elektrinis dviratis meiliai vadinamas „Edward“. Tai – angliško pavadinimo „Electric Diwheel With Active Rotation Damping“ (liet. – elektrinis dvirãtis su aktyviu svyravimo amplitudės mažinimu) trumpinys.

Dviratis ir dalis elektroninių prietaisų sukurti 2009 m., o didžiąją dalį elektroninių prietaisų ir valdymo sistemą studentai pabaigė kurti 2010 m. Dviratis stabdomas rankinio stabdžio rankenėle.

Vienas iš kūrėjų, studentas Jackas Parsonsas teigė: „Edwardas – ne tik nerealus, bet ir ekologiškas.“ Dviratis varomas elektra, turi regeneruojančius stabdžius, tad lėtinant greitį gaminasi energija.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)