FTB išardė du antivirusinių programų platinimo tinklus JAV ir Europoje  (3)

Policija Jungtinėse Valstijose ir septyniose kitose šalyse konfiskavo kelias dešimtis kompiuterių ir serverių, kurie buvo naudojami įgyvendinant sukčiavimo schemą, leidusią pasisavinti daugiau kaip 72 mln. dolerių iš aukų, įsigijusių suklastotą antivirusinę programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvidešimt du kompiuteriai ir serveriai per operaciją „Trident Tribunal“ buvo paimti Jungtinėse Valstijose, o dar dvidešimt penki – Prancūzijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Olandijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje, trečiadienį pranešė JAV teisingumo departamentas.

Kaip nurodė teisėsaugos pareigūnai, nusikalstamame sąmoksle dalyvavusiems įtariamiems asmenims, kurių tapatybės nėra nurodomos, pavyko įdiegti suklastotą antivirusinę programą 960 tūkst. aukų kompiuteriuose.

Suklastotas antivirusines programas sukčiai platina tam, kad aukos, kurios jas įsidiegė, už kokios nors nebūtos problemos išsprendimą sutiktų savo noru nurodyti kreditinių kortelių duomenis.

Teisingumo departamento panešime nenurodoma, kad per operaciją „Trident Tribunal“ būtų buvę sulaikyta sukčiavimu įtariamų asmenų. Savo ruožtu Latvijos pareigūnai pranešė areštavę mažiausiai penkias bankų sąskaitas, kuriomis, kaip įtariama, naudojosi sukčių tinklo lyderiai.

JAV pareigūnai taip pat nurodė, kad jie išardė dar vieną suklastotų antivirusinių programų platinimo tinklą ir apkaltino du latvius, kurie savo paslaugas reklamavo vieno Minesotos laikraščio tinklalapyje. Dėl jų veiksmų, kaip nurodoma, sukčiavimo aukos prarado 2 mln. dolerių.

Kaip pranešama, Latvijoje antradienį buvo suimti du asmenys – 22 metų Peteris Sachurovas ir 23 metų Marina Maslobojeva, kuriems gali būti pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo panaudojant elektronines ryšio priemones, slapto susimokymo ir sukčiavimo panaudojant kompiuterius Jungtinėse Valstijose, sakoma Teisingumo departamento pranešime.

Rezeknėje suimtiems P. Sachurovui ir M. Maslobojevai už sukčiavimą panaudojant elektronines ryšio priemones ir slaptą susimokymą gresia iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė, o už sukčiavimą panaudojant kompiuterius iki 10 metų kalėjimo.

„Sukčiavimas platinant suklastotas antivirusines programas yra dar viena taktika, kurią kibernusikaltėliai naudoja pasisavinti piliečių ir verslo pinigus visame pasaulyje“, – sakė FTB kovos su kibernetiniais nusikaltimais padalinio vicedirektorius Gordonas Snow.

Teisingumo departamentas nurodė, kad vykdyti operaciją „Trident Tribunal“ padėjo Britanijos, Kanados, Kipro, Prancūzijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Olandijos, Rumunijos, Švedijos ir Ukrainos teisėsaugos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)