Turistų srautai ardo Veneciją  (2)

Dėl kone dvigubai už „priimtiną“ didesnio turistų skaičiaus, Venecijos kanalai irsta ir nyksta, pirmadienį paskelbė italų aplinkosaugos ir paveldo organizacija, paraginusi Jungtines Tautas įtraukti miestą į pasaulio paveldo objektų, kuriems iškilęs pavojus, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Architektas Cristiano Gasparetto pabrėžė, kad dar 1988 metais atliktoje studijoje buvo padaryta išvada, jog didžiausias priimtinas turistų skaičius Venecijoje yra 33 tūkst. per dieną, kai dabar vidutinis skaičius pasiekė 59 tūkst., skelbia naujienų agentūra AFP.

Alessandra Mottola Molfino, nevyriausybinės organizacijos „Mūsų Italija“ vadovė, nurodė, kad rodiklis „per aukštas tokiam trapiam miestui“.

Organizacijos ekspertai teigia, kad dėl tokio žmonių antplūdžio, pašoko transporto priemonių skaičius, kurių judėjimas iš dugno pakelia sąnašas, vėliau išplaunamas jūros potvynių ir smėlio pylimais saugoma Venecija lieka nebe lagūna, o įlanka. Per 70 metų lagūnos dugnas prasmego beveik metru, o vandens druskingumas beveik susilygino su Adrijos jūros, aiškino Padoa universiteto profesorius Luigis D'Alpaos. Tai kenkia tiek istoriniams, tiek kitiems miesto pastatams.

„Mūsų Italija“ teigia, jog reikia pradėti riboti į Veneciją atvykstančių turistų skaičių, nors tai bent laikinai ir pakenktų miesto ekonomikai. Paveldosaugininkai siūlo orientuotis į ekoturizmą bei tyrimus, priimti mažiau žmonių, tačiau tokių, kurie gali daugiau išleisti. Organizacija taip pat sukritikavo sklandančius planus plėtoti stambius nekilnojamojo turto projektus, dėl kurių po lagūna reikėtų iškasti tunelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)