PayPal pristatė naują NFC pagrindu veikiančią mokėjimų sistemą (Video)  (6)

Savo veiklą dar labiau plečia ir vienas populiariausių pasaulyje internetinis bankas „PayPal“. Praeitą savaitę vykusioje „MobileBeat 2011“ parodoje „PayPal“ pristatė „NFC“ technologijos pagrindu pagrįstą naują atsiskaitymų sistemą, praneša oficialus elektroninių mokėjimų tinklaraštis. Naująja atsiskaitymų sistema siekiama dar labiau praplėsti apsipirkimo ir apmokėjimų sistemos funkcionalumą bei suteikti galimybę atsiskaityti bet kurioje vietoje ir su bet kokiu prietaisu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektroninių mokėjimų lyderio „PayPal“ sukurtoje naujoje sistemoje panaudojamas „P2P“ (angl. „peer-to-peer“) tinklo modelis bei šiuo metu vis labiau išmaniuosiuose sistemose populiarėjanti „NFC“ technologija. Kol kas sistema yra suderina tik su „Samsung Nexus S“ išmaniaisiais telefonais, kuriuose yra įdiegta „Android“ operacinė sistema. Be to, „PayPal“ pranešė, kad ši funkcija rinkoje pasirodys šiek tiek vėliau šią vasarą.

Nauja „PayPal“ mokėjimų sistema veikia kaip niekada paprastai. Vienas iš „Nexus S“ savininkų nurodo norimą pervesti pinigų sumą, tuomet priglaudžia savo telefoną prie kito tokio paties išmanioj telefono ir palaukia kol prietaisas suvibruos. Jeigu vykdomas atvirkščias procesas (pinigų užklausą pateikia kitas vartotojas) tuomet asmuo, kuris perveda pinigus turi prašymą patvirtinti PIN kodu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)