Lietuviai kviečiami pareikšti nuomonę apie vėjo jėgainių parką Baltijos jūroje  (11)

Aplinkos ministerija praneša, kad prasidėjo vėjo jėgainių Baltijos jūroje (Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje) parko planavimas. Elektros ir dujų gamybos įmonė E.ON Wind Sweden AB planuoja statyti vėjo jėgainių parką kontinentiniame šelfe už Švedijos teritorinių vandenų Sodra Midsjobanken seklumoje, netoli Lenkijos išskirtinės ekonominės zonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planuojama pastatyti apie 300 vėjo jėgainių. Įrengto parko maksimalus pajėgumas būtų 1000 MW. Vėjo jėgainių parką planuojama prijungti prie planuojamo NordBalt projekto kabelio tarp Švedijos ir Lietuvos.

Švedijos aplinkos apsaugos agentūra pranešė Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijai apie vėjo jėgainių parko projektą ir paprašė nurodyti, ar Lietuva ketina dalyvauti tarpvalstybinio poveikio aplinkai vertinimo procedūroje. Pagal Lietuvos Respublikos planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo ir Espo konvencijos nuostatas Lietuva apie planuojamą Sodra Midsjobanken vėjo jėgainių parko projektą turi informuoti savo šalies visuomenę ir institucijas.

Visuomenė savo pasiūlymus ir komentarus gali siųsti paštu (Aplinkos ministerijos Taršos Prevencijos departamento Poveikio aplinkai vertinimo skyriui, A. Jakšto g. 4/9, Vilnius) ar elektroniniu paštu (m.masaityte@am.lt) iki š. m. rugsėjo 2 d.

Atsižvelgusi į šalies visuomenės, suinteresuotų institucijų ir organizacijų pastabas bei komentarus, Aplinkos ministerija pateiks Lietuvos poziciją Švedijos aplinkos apsaugos agentūrai dėl Lietuvos dalyvavimo tarpvalstybinio poveikio vertinimo procese tikslingumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)