Įdomus eksperimentas: nemokama programos persisiuntimo akcija pardavimų nepadidino  (11)

Įdomi istorija nutiko birželio pabaigoje “Amazon AppStore” mobiliųjų aplikacijų parduotuvėje. Vienos iš programėlių kūrėjai sutiko vienai dienai atsisakyti kainos už savo aplikaciją ir vienai dienai pabūti nemokamu “Featured App of the Day”. Kas iš to išėjo ir kokias galima pasidaryti išvadas – skaitykite toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalba eina apie programėlę “Android” sistemai, kuri vadinasi Pocket Casts, bet šiuo atveju nesigilinkime, kas tai per programėlė ir ar ji kokybiška. Esmė tame, kad kol ji kainavo 2.70$, tol vykdavo po keletą ar keliolika pardavimų per dieną – kitaip tariant, ne kažkas. Kai tik jų programėlė buvo išvesta į “Featured”, tą dieną įvyko parsisiuntimų bumas: pagal oficialią statistiką, buvo užfiksuota 101 491 parsisiuntimas. Taip taip, virš šimto tūkstančių. Tai, be abejo, gali nusakyti “Amazon AppStore” įtakos mastus ir efektyvumą, bet tuo pačiu konstatuokime faktą – programėlės kūrėjai tą dieną neuždirbo nei cento. O būtų uždirbę, pagal “Amazon” paskaičiavimus, 54805$ sumą. Aišku, čia iš serijos “kas būtų jeigu būtų”, bet faktas lieka faktu – populiari tapusi programėlė nieko apčiuopiamo neatnešė kūrėjams.

Be abejo, galima galvoti apie tai, kad atslūgus akcijai, žmonės pradėjo aktyviau pirkti produktą, nes tiesiog apie jį daugiau žinojo. Nė velnio. Patys autoriai teigia, kad statistikos skaičiai ramiausiai grįžo sau į ankstesnes keliolikos pardavimų per dieną pozicijas, konversija nei kiek nepadidėjo. Taigi, iš finansinės pusės programėlės komanda neuždirbo nieko papildomai ilguoju laikotarpiu.

Yra ir dar kitas aspektas – žinomumas ir šlovė. Taip, apie juos dabar rašo žinomiausi pasaulio IT portalai ir visi reiškia užuojautą. Galima būtų teigti, kad dabar, kai apie kompaniją “Shifty Jelly” žino daugiau žmonių, jų reikalai pagerės, bet kol kas to nematyti.

O ką jūs manote – ar kūrėjai šioje istorijoje ką nors laimėjo ar tik patyrė nuoskaudą dėl neuždirbtų pinigų? Ir apskritai kokiu būdu uždarbiauti iš nemokamai platinamų programų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)