„Apple“ pasiekė, kad Europoje būtų uždrausta prekyba „Samsung Galaxy Tab 10.1“  (15)

Bendrovė „Apple“ pasiekė, kas Europoje būtų uždrausta prekyba planšetiniu kompiuteriu „Samsung Galaxy Tab 10.1“. Tokį sprendimą priėmė Diuseldorfo žemės teismas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teismo sprendimu, „Samsung Galaxy Tab 10.1“ prekyba uždraustas visoje Europos Sąjungoje išskyrus Olandiją.

Už kiekvieną pažeidimą „Samsung“ gresia iki 350 dolerių bauda. Teismas sutiko su „Apple“ kaltinimais, kad „Samsung Galaxy Tab 10.1“ kopijuoja „iPad 2“. „Samsung“ turi teisę pateikti apeliaciją.

Anksčiau dėl bylinėjimosi su „Apple“ „Samsung“ sutiko atidėti „Samsung Galaxy Tab 10.1“ pardavimus Australijoje. Bylinėjimasis su „Apple“ tęsiasi nuo 2011 metų balandžio. Pavasarį ir vasarą abi kompanijos dar kelis kartus įvairiose šalyse apskundė viena kitą teismui.

„Apple“ teisminiu keliu taip pat siekia laikinai stabdyti šio planšetinio kompiuterio pardavimus JAV, kol nebus išspręstas patentinių teisių pažeidimo klausimas. „Apple“ nurodo, kad „Samsung“ aklai nukopijavo „iPad“ ir „iPhone“ technologijas.

„Samsung“ pateikė priešinius ieškinius „Apple“ Pietų Korėjoje, Japonijoje, JAV ir Vokietijoje.

„Samsung“ atstovas spaudai pranešime teigė, kad Vokietijos teismas priėmė nuosprendį be jokio nagrinėjimo ar „Samsung“ teisumą patvirtinančių įrodymų priėmimo. „Mūsų bendrovė nedelsdama imsis veiksmų gindama savo intelektinės nuosavybės teises“, – pridūrė „Samsung“ atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: