Laikinai leista pardavinėti „Samsung Galaxy Tab 10.1“  (2)

Teismas laikinai atšaukė draudimą Europos sąjungos valstybėse pardavinėti planšetinį kompiuterį „Samsung's Galaxy Tab 10.1“, kol nebus išsiaiškinta, ar draudimas buvo teisėtas, t. y. ar pagrįstai pareikštos pretenzijos, jog „Galaxy Tab“ kopijuoja „iPad 2" dizainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimas dėl draudimo prekiauti šiuo kompiuteriu buvo priimtas Diuseldorfo teisme Vokietijoje po to, kai šiam teismui skundą pateikė bendrovė „Apple“, apkaltinusi „Samsung“ aklai nukopijavus kompiuterio „iPad 2“ dizainą, skelbia bbc.co.uk. Tačiau kilo klausimas, ar Diuseldorfo teismas turėjo teisę uždrausti produkto pardavimus visoje Europos Sąjungoje. Draudimas Vokietijoje vis dar galioja.

Olandijoje Diuseldorfo teismo sprendimas taip pat negalioja – šioje šalyje atskirai nagrinėjami „Apple“ kaltinimai yra platesni, pagrindinė tokio atskyrimo priežastis yra šios valstybės uostai, per kuriuos į Europos Sąjungą importuojama didelė dalis technologijų įmonių produktų.

Patentų teisės specialistas ir tinklaraštininkas Florianas Muelleris patvirtino, kad Diuseldorfo teismas, priėmęs sprendimą dėl draudimo prekiauti savo draudimą atšaukė iki bylos nagrinėjimo šio mėnesio pabaigoje.

„Šis sprendimas ne tik yra komerciškai naudingas „Samsung“, bet ir pastato „Apple“ į nemalonią situaciją“, – sakė F. Muelleris.

„Jeigu bus nustatyta, kad Diuseldorfo teismas negalėjo priimti visoje Europoje galiojančių su Korėjos įmone susijusių sprendimų, sustiprės žmonių manymas, jog „Apple“ pozicija dėl dizaino patentavimo, nors ir iš dalies suprantama, kai kuriais atžvilgiais yra neadekvati“, – teigia tinklaraštininkas.

Be to, „Apple“ gali būti pateikti kaltinimai dėl duomenų falsifikavimo – kaltinamajame dokumente, kuris buvo pateiktas Diuseldorfo teismui, „Galaxy Tab“ nuotrauka modifikuota taip, kad šis kompiuteris atrodytų panašesnis į „iPad“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: