„Skype“ nusipirko grupinio bendravimo paslaugą „GroupMe“  (4)

Nedaug laiko praėjo nuo tada, kai „Microsoft” nusipirko kompaniją „Skype”, ir jau vis labiau ryškėja bendros komandos kryptis – žengti į mobiliųjų įrenginių rinką. Siekiant šio tikslo, paskelbta, kad perkama kompanija „GroupMe”, kuri prieš metus sukūrė to paties pavadinimo paslaugą, skirtą grupiniam žinučių siuntimui per mobiliuosius įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiai pirkimo suma neatskleidžiama, bet neoficialiai kalbama apie 85 milijonus JAV dolerių. Didžiųjų kompanijų kontekste tai nėra labai didelius skaičius (palyginkime su “Motorola“ pardavimu už 12,5 mlrd. dolerių), tačiau, iš kitos pusės, „GroupMe“ susikūrė vos prieš metus, o dar svarbiau tai, kad pirmasis prototipas buvo sukurtas renginio „TechCrunch Hackday“ metu 2010 m. gegužės mėnesį. Tad, žvelgiant iš šio taško, visai įspūdinga suma vyrukams, kurie vieną dieną tiesiog atvažiavo sudalyvauti su savo idėja IT renginyje.

Ką tai pakeis „Skype“ strategijoje? Viena vertus, „Skype“ jau turi grupinio bendravimo galimybes, bet jos integruotos tik į kompiuteriams skirtą versiją, o mobiliųjų telefonų savininkų rinka nėra paliesta. O turint omenyje, kad konkurentai nesnaudžia – prisiminkime „Facebook Messenger“ ar “Google Huddle“? – „Skype“ turės, ką jiems priešpastatyti, ypač kartu su „Microsoft“, „Nokia“ ir „Windows Phone 7“ užnugaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)