„GMail”, „Google Docs” ir „Calendar” galėsime naudotis ir atsijungę nuo interneto  (3)

Dar viena naujovė iš kompanijos „Google”: sukurta sistema, leidžianti naudotis el. paštu, dokumentais ir kalendoriumi net neturint interneto ryšio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarkime, išvažiuojate kelioms dienoms ir žinote, kad turėsite ten šiek tiek laiko senų laiškų ar dokumentų perskaitymui, bet neturėsite interneto ryšio. Štai jums pagalbininkai – taip vadinami „offline apps“, arba be interneto veikiančios programos.

Oficialiajame „Google“ tinklaraštyje išplatintas pranešimas apie tokį patobulinimą. Pranešama, kad naujasis „GMail offline“ veikia jau dabar, o „Docs“ ir „Calendar“ veiks maždaug po savaitės. Kol kas sistema veikia kaip naršyklės įskiepis, prieinamas per „Chrome Web Store“ – o tai reiškia, kad norint naudotis šia funkcija,teks įdiegti „Chrome“ naršyklę. „Google“ praneša, kad kitoms naršyklėms funkcionalumas irgi bus sukurtas, bet tada, kai naršyklės palaikys technologijas, kurių pagrindu veikia „offline apps“ – iš esmės, tai yra HTML5.

Iš tikro, pati idėja nėra nauja ir tam tikru lygiu jau veikė anksčiau „Google Gears“ projekto rėmuose, bet šios iniciatyvos buvo atsisakyta ir pereita prie HTML5 standarto. Todėl šiek tiek užtruko, kol „offline“ programėlės vėl buvo suderintos veikti jau nauju technologiniu pagrindu.

„Google“ produkto vadovas teigia, kad žmonėms gana dažnai kyla poreikis pasiekti savo paštą ar dokumentus, atsijungus nuo interneto. O kaip jums? Ar sutiktumėte su šiuo teiginiu?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)