Beveik pusėje pasaulio kompiuterių įdiegta piratinė programinė įranga  (20)

Tarptautinė organizacija „Business Software Alliance“ (BSA) įvertino programinės įrangos piratavimo mastus visame pasaulyje. Remiantis tyrimo duomenimis, vienokią ar kitokią piratinę programinę įrangą naudoja beveik kas antras pasaulio kompiuteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atliekant minėtąją rinkos analizę, buvo apklausta 32 šalyse gyvenantys maždaug 15 tūkstančiai asmeninių kompiuterių savininkų. Tyrimas parodė, kad nelegalia programine įranga reguliariai arba laikas nuo laiko naudojasi maždaug 47% asmeninių kompiuterių savininkų visame pašalyje. Nuostoliai dėl piratinės programinės įrangos naudojimo praėjusiais metais siekė 59 milijardus dolerių, iš kurių 9,5 milijardo teko JAV, o 7,8 milijardo – Kinijos rinkai.

Labiausiai piratavimas paplitęs besivystančiose šalyse. Pavyzdžiui, Kinijoje nelegalią programinę įrangą naudoja 86% asmeninių kompiuterių savininkų. Nigerijoje šis skaičius siekia 81%, o Vietname – 76%. Rusijoje piratauja apie 52% vartotojų, JAV – 34%, Didžiojoje Britanijoje – 30%,Prancūzijoje – 26%. Žemiausias piratavimo lygis, siekiantis 21%, užfiksuotas Vokietijoje ir Pietų Afrikoje. BSA pripažįsta, jog efektyvių kovos metodų prieš piratavimą vis dar nėra, ir siūlo daugiau orientuotis ne į sankcijas, o vartotojų ir įmonių atstovų ugdymą apie piratavimo žalą ir legalios programinės įrangos teikiamus pranašumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)