Europiečiai lažinasi, ar bus įkurtos Vilniaus oro linijos  (4)

Vilniaus mero Artūro Zuoko noras įsteigti Vilniaus oro linijas patraukė visos Europos dėmesį. Europiečiai lažinasi, ar iki kitų metų pabaigos bus įkurtos šios avialinijos ir ar jų lėktuvas pakils pirmajam savo reisui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pagal pavasarį pristatytą optimistinį scenarijų, pirmasis Vilniaus oro bendrovės skrydis galėtų būti surengtas jau kitų metų kovą. Vis dėlto, nuo to laiko ir per beveik 9 mėnesius nuo savivaldybių rinkimų apčiuopiamų rezultatų dar nematyti, todėl šiuo metu koeficientai palankesni skeptikams“, – teigė vienos didžiausių Europos interneto lažybų bendrovių „Unibet“ bukmekeris Anthony Cousins.

Tikimybę, kad pirmasis Vilniaus oro linijų lėktuvas pakils iki 2012 m. gruodžio 31 dienos, „Unibet“ bukmekeriai vertina 38 procentais. „Besilažinančių dėl Vilniaus oro bendrovės kol kas nedaug, tačiau be lietuvių matome, kad lažybomis domisi skandinavai, britai ir ispanai“, – sakė A. Cousins.

Vilniaus meras A. Zuokas rinkiminėje kampanijoje Vilniaus oro linijų įkūrimą įvardijo kaip vieną iš trijų pagrindinių prioritetų. Dar šių metų pavasarį buvo skelbta apie galimą bendradarbiavimą su oro bendrove „Lithuanian Express“. Vėliau buvo pranešta apie mero susitikimą su tuometiniu „airBaltic“ vadovu ir banko „Snoras“ atstovais dėl Vilniaus oro linijų veiklos.
Vasaros pabaigoje A. Zuokas jau pranešė apie tai, kad Vilnius galėtų turėti savo vežėją – už milijoną eurų įsigyti 2 lėktuvus ir skraidyti jais 6 kartus per savaitę. O po daugiau nei savaitės Vilniaus savivaldybė išplatino pranešimą apie mero iniciuotą susitikimą su Tailando oro bendrove „Thai Airways“ ir siūlymą tapti bazinio oro vežėjo bendrasteigėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)