„Microsoft“ įsigijo „Skype“ kompaniją  (5)

Šiandien, spalio 14 dieną, korporacija „Microsoft“ pranešė užbaigusi interneto komunikacijų bendrovės „Skype Global S.a.r.l.“ įsigijimo procesą. Kompanija žada jau netolimoje ateityje pateikti naujų internetinio bendravimo technologijų patobulinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat pradžių, kai gegužės 10 d. buvo paskelbta apie „Microsoft“ ketinimus įsigyti „Skype“ už 8,5 mlrd. JAV dolerių, derybas vedė ir įsigijimo sąlygas derino investicinė grupė „Silver Lake“. Abiejų korporacijų direktorių tarybos šiam sandoriui pritarė.

„Microsoft“ ir „Skype“ tikslas ir toliau išlieka tobulinti būdus, kuriais vartotojai visame pasaulyje galėtų bendrauti realiuoju laiku, naudodamiesi įvairiausiais įrenginiais. Įsigijimo proceso uždarymas taip pat reiškia, kad „Skype“ tampa naujuoju „Microsoft“ verslo padaliniu.

„Skype“ yra fenomenalus produktas, kurį pamėgo milijonai žmonių visame pasaulyje, – sakė: „Microsoft“ Generalinis direktorius Styvas Balmeris (Steve Ballmer). – Kartu su „Skype“ padaliniu mes žvelgiame į ateitį ir kuriame naujus būdus, kurie padės žmonėms bet kuriuo metu ir iš bet kurios vietos palaikyti nuolatinį ryšį su savo šeimomis, draugais, kolegomis ar klientais.“

Numatyta, kad „Skype“ Generalinis direktorius Tonis Beitsas (Tony Bates) iš karto tampa „Skype“ padalinio prezidentu, ir atsiskaitys tiesiogiai Styvui Balmeriui. „Skype“ padalinys tęs savo dabartinių produktų ir paslaugų teikimą vartotojams visame pasaulyje. Ilgesniuoju laikotarpiu „Skype“ taip pat bus integruotas į daugelį „Microsoft“ produktų – tai padės „Skype“ didinti dabartinį vartotojų ratą ir išplėsti jiems siūlomas galimybes.

„Skype“ darbuotojai tęs savo darbą skirtingose šalyse, įskaitant Estiją, Čekiją, Rusiją, Švediją, Jungtinę Karalystę, Liuksemburgą, Japoniją, Singapūrą, Honkongą ir Jungtines Amerikos Valstijas. „Apjungdami geriausia ką turi „Microsoft“ ir „Skype“, mes toliau tobulinsime mūsų pasiūlymus gyventojams ir įmonėms, kad jie galėtų bendrauti naujais būdais, – sakė Tonis Beitsas. – Dirbdami išvien mes netrukus pasieksime, kad kasdienė „Skype“ vartotojų auditorija sudarys 1 milijardą.“

2003 metais įsteigtą bendrovę „Skype“ 2005 metais buvo įsigijęs „eBay“. Vėliau, 2009 metais, bendrovę įsigijo investicijų grupė „Silver Lake“. „Skype“ pasižymėjo įspūdingu progresu, kuriant ir tobulinant naujus produktus, didinant pajamų srautus, pritraukiant prie kompanijos vairo iškilius ir patyrusius vadovus, taip pat atliekant strateginio pobūdžio investicijas į intelektinę nuosavybę ir taip stiprinant galimybes žmonėms bendrauti.

<>Daugiau informacijos apie „Microsoft“ ir „Skype“ rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)