ARM: Mes geriau tinkame „Android“ sistemai už „Intel“  (0)

Mobiliųjų įrenginių rinkoje šiuo metu stebimas sujudimas, kadangi „Intel“ vis agresyviau bando įeiti į „Android“ operacinės sistemos valdomų gaminių rinkos segmentą, kuriame ligi šiol tradiciškai dominavo ARM.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ARM vadovas Warren’as East’as pripažįsta, jog „Intel“ šiam tikslui skiria didžiulius išteklius. Jos inžinieriai adaptuoja „Atom“ mikroprocesorius, kad jie veiktų su „Android“ programomis. Tačiau analitikams East’as taip pat užsiminė, jog „ARM gaminių architektūra yra tinkamesnė „Android“ sistemoms ir ateityje išliks tokia, lyginant su „Intel“ gaminiais“. Kaip vienas esminių ARM pranašumų įvardijamas spartinančiųjų branduolių technologija „Mali“, kurios pagrindu sukurti produktai jau dabar pradedami tiekti rinkai. „Tikimės 2011 metais pagaminti dešimtis milijonų „Mali“ lustų, taip įžengdami į šios ekosistemos brandos etapą“, – kalbėjo ARM vadovas.

Kompanijos duomenimis, per trečiąjį šių metų ketvirtį parduota 1,9 milijardo ARM mikroprocesorių. 1 milijardas šių lustų pateko į mobiliuosius telefonus ir nešiojamus kompiuterius. „Cortex A“ architektūros procesorių pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, padidėjo 300 procentų. East’as taip pat atskleidė, jog dviejų branduolių „Cortex A9“ lustai yra naudojami 14 % visų per antrąjį šių metų ketvirti parduotų išmaniųjų telefonų.

Žurnalistams paklausus apie požiūrį į tai, jog „Intel“ pereina prie 22 nm mikroprocesorių gamybos technologijos ir į tai, jog šis gamintojas savo pranašumą stipriai grindžia pažangia gamyba, East’as atsakė, jog 28 nm ARM mikroprocesoriai „pasirodys greitai, labai greitai“. Jis taip pat užsiminė, jog praeis dar „pora metų“, kol pasirodys pirmieji 20 nm ARM mikroprocesorius naudojantys gaminiai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: