Steve‘as Jobsas: „Microsoft“ negalėjo nukopijuoti „Mac“, nes jo nesuprato“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2011-11-06 09:33
Kad Microsoft trūksta žmogiškumo, tai man irgi taip atrodo.. Sutikčiau su šia mintimi. Jau vien tai, kad realiai Windows'ai neturi jokių ypatingų funkcijų. Dalis jų funkcijų skirta pačių Windowsų klaidoms taisyt ir t.t. Tokia super techniška OS. Nepaisant išvaizdos, efektų įvairių, tai labai primena kokius 1980-uosius ar pan. Sunku net apibūdinti Kad ir kiek jie leidžia tų Windows versijų (aišku, tai daro ne dažnai), tai retai įdeda ką nors TOKIO. Čia pat prisiminiau vieną iš "Get a mac" televizijos reklamų seriją, kai Mac'as ir PC'iukas aptaria kietas juose esančias programas:
ligonis 2011-11-06 10:22
kokios funkcijos windowsuose skirtos pačių windownsu klaidoms taisyt? taip greit pabandzius sugalvot ką turi omeny, gali atrodyt tik defragmentavimo įrankis ir antivirusinė.
kunis 2011-11-06 11:11
tarp kitko apple ir ne ka tesugalvojo... sukrove viska mandro i viena. o del mac, tai ir MS galejo tokius kompu gamint, cia ymones skirtinga strategija, vieni gamina gerus ir brangius kompus su ju os, o kiti tik os. Jei kas butu gamine gelezi specealiai MS'os tai jie nemanau kad butu per daug nusileide mac
enternald 2011-11-06 11:33
Toks dalykas, kaip compatibility dll'ai: senos programos, kartais naudoja bibliuotekuose esančius bug'us savo veikimui. Nauji windowsai ištaiso bug'us programuose, bet programos nebeveikia, taigi tenka sugražinti iki senus dll specialioje fermoje senoms programoms (nepamenu kuris aplankas). Windows xp šiek tiek pasistengė sutvarkyti problemą saugomais dll'ais, bet to pasekoje akivaizdžiai apgadino gerą gabalą programų. Problemos vis dar liko, tik nebe tokios tragiškos. Sukėlėjas vieningos sistemos nebuvimas, kaip *NIX. Keli pavyzdžiai kas iš to seka: http://en.wikipedia.org/wiki/DLL_Hell http://books.google.lt/books?id=VgjAQjs ... ws&f=false
Pasalietis 2011-11-06 11:36
Šiaip man toks jausmas, kad Steve‘as Jobsas supainiojo save su Bilu. Nes reliai Microsoft tikrai žmogiškesni, nei MAC, kiek Steve'as savo uždirbto pelno atidavė labdarom, o kiek Bilas ? Aš apskritai negirdėjau, absoliučiai neivieno MAC išradimo, ką būtent jie sukūrė, o ne patobulino, ko nors jau sukurta. Kuo toliau tuo labiau tas Steve‘as atrodo man Narcizu, pagal tą jo Biografiją rašoma.
arvis911 2011-11-06 12:27
Kad narcizas jis, tai tiesa. Bet jo kompanija pirmiau išleido namų rinkai skirtą asmeninį kompiuterį (apple 1) negu IBM. Jie pirmieji sukūrė tikrą "laptopą" su skystųjų kristalų monitoriumi. Jie pirmieji sukūrė muzikos grotuvą naudojantį vidinę atmintį. Jie daug ką sukurė, bet jie labai daug ką ir perkūrė ir panaudojo kitų sukurtas technologijas (pirmieji panaudojo grafinę vartotojo aplinką ir pelę asmeniniame kompiuteryje).
alkaponas 2011-11-06 12:58
Mac negalėjo pasimokyti iš savo klaidų nes apple buvo pernelyg įsitikinusi savo teisumu. Todel ir matome toki rinkos pasiskirstyma koksai yra dabar.
Creatium 2011-11-06 13:34
Dar nepamirškime, kad Apple pirmieji panaudoti trackpad'ą nešiojamuose kompiuteriuose. Beje, aš tai nematau skirtumo ar kompanija pati išranda kažką ar nuperka ir ištobulina bei pateikia plačiajai visuomenei. Tam tikru momentu tiek Microsoft, tiek Apple ar IBM galėjo (turėjo ir pakankamai lėšų ir galimybių) įsigyti pelės gamybos "technologiją" (ar kaip čia pavadinti) ir ją išpopuliarinti. Tas pats ir su kitoms technologijomis. Tačiau kol vieni miegojo ant buvusių technologijų, kiti žvelgė ir žengė didelius žingsnius į priekį. Tad dabar ir turime, kad Apple laikoma inovacijų kompanija. Nesvarbu ar patys kuria ar ne. Jeigu tik sugeba nupirkti, ištobulinti ir pateikti visuomenei funkcionuojantį daiktą - kodėl gi ne. Vis geriau, negu toliau sėdėti su 4-6 cm storio 5 ir daugiau Kg sveriančiais "nešiojamaisiais" kompiuteriais ir mygtuku klaviatūroje, skirtu pelės judinimui.
1hitkillhack 2011-11-06 13:39
"Viename iš savo interviu S. Jobsas taip pat prisiminė Bill’ą Gates’ą, vadindamas jį turtingu, tačiau nurodydamas, kad tai buvo ne visai jo nuopelnas: „Bill’as tapo pačiu turtingiausiu žmogumi tarp mūsų, ir jei tai buvo jo pagrindinis tikslas, tai jis sugebėjo jį pasiekti. Turtai niekada nebuvo mano tikslas, ir aš net ėmiau abejoti, ar jie vis tik buvo ir jo tikslas. Aš nežinau.“" Labai idomu tai... kodel apple uzsidejusi kaina uz produkcija, kodel ji yra turtingiausia, kodel jokia dalis pajamu neduodama labdarai? Viena kalba, o kitaip yra... Deka microsoft (B.G) tukstanciai zmoniu yra pavalge... O kuo gali pasigirti apple? Kad turi pasiula pasiturinciu sektoriui ir yra turtingiausia kompanija? Taip ir mire S.J nieko nepadares vardant zmogiskumo...
Absoliutas 2011-11-06 13:59
Didysis isradejas Tomas Edisonas (1093 išradimai). Susireiksmines milijonierius Styvas susikroves turtus per kitu galvas, vadinantis save isradeju? Pasirodo buna ir taip
unytas 2011-11-06 14:50
kekvieno zmogaus reikalas ar atiduoti pinigus ar ne.ir jie neuzsideda daug uz zenkliuka (kekviena kompanija nori pelno)bet atsimink tai kad apple technologijos yra auksciausos kokibes ir jei neigali ipirkti mac ar iphone tavo bedos (ir nevadinkit manes ipple fanu as ju produktu neperku)
SG 2011-11-06 15:01
Dasiėdė iki gyvo kaulo Job'sas. Kai mirė, mano nuomone, nepalyginamai iškilesnė asmenybė už kažkokį stambų verslininką - Unix ir C kalbos kūrėjas Denis Ričis, tai pasirodė vos viena nedidelė žinutė. Kai pasimirė šitas veikėjas, straipsniai, panašu, kad nesibaigs...
Pasalietis 2011-11-06 15:11
Dėja bet dar ilgai pliurpiama apie jį bus, kaip ir apie Michael Jackson
1hitkillhack 2011-11-06 15:22
As tikrai iperku apple produkcija... bet jie niekada nesiulo produkcijos su naujausiomis technologijomis... Kad ir tie patys iphone 4s... juose sudeta pasenusios ir pigios technologijos... O kokia produkto kaina? Net kinietiskame slamste yra sudeti geresni procesoriai ir kitos dalys... O apie PC arba laptopus isvis nera nei ka sneketi... Kiti gamintojai jau nebegamina su tokiomis specifikacijomis, o apple pateikia tai kaip sencacija... Kas man is tos kokybes jeigu produktas technologiskai bus atsilikes nuo kitu... Tu gal nepaskaitei citatos kuria nukopijavau is straipsnio? S.J pasake, kad jam pinigai nesvarbu... (tuo norima irodyti,- KA?) tas pasakymas priestarauja visai apple kompanijai... Aisku cia jo reikalas duoti savo pinigus labdarai ar ne... Bet siuo atveju jis neturi teises kazkaip komentuoti B.Gates...
Pumper 2011-11-06 16:09
."
Simplicity 2011-11-06 16:41
Nekelkit to MAC'o su Apple ant pjedestalo, nes tai nėra kažkas TOKIO. Jei apsilankysit Apple support puslapyje, tai pamatysit, kad nei jų soft'as tobulas, nei pati geležis nemirtinga. Ji lygiai tokia pati kompanija kaip ir visos kitos. Na, galima nebent išskirt tik dėl pomėgio pirkt mažesnes kompanijas ir jų kūrinius pristatyt kaip Apple triūso vaisius (pvz., SIRI).
bahuriux 2011-11-06 18:10
Man tai labiausiai patiko iliustracija "choose your poison", o diskutuoti nematau cia reikalo
Vytax 2011-11-06 18:30
Tas pats galioja visoms didžiosioms kompanijoms. Įskaitant ne tik Apple, bet ir Google, Microsoft, Oracle ir daugelį kitų.
Xdmin 2011-11-06 18:45
Cia man vienam pasirode kad ten ne Mac OS ijungtas, o Ubuntu ir switchina desktopus, o windows paleisti per virtualbox?
Creatium 2011-11-06 19:43
Būtent. Kad ir tas pats ekrano zoominimas. Mac'uose užtenka paspausti berods Mac (ar kaip jis vadinamas) mygtuką ir laisvai su pele gali prisizoominti ką tik reikia (ekraną). Tuo tarpu Windows'uose vietoj tokio paprasto daikto (mygtukas + mouse wheel) padarė atskirą programą "Magnifier". Nu toks jausmas, kad aš tik ir trokštu naršyt po start meniu tam, kad surasčiau tą magnifier (o dar jis po keliais folderiais tame start meniu pakištas). Ir čia tik vienas pavyzdys. Būtent dėl tokių (na ne tik dėl to) žmonės ir perka Mac kompiuterius. Nes jie tiesiog veikia ir nereikia 20 paspaudimų atlikti, kad kažką padarytum paprasto.