"Microsoft" Kinijoje statys dar vieną technologijų centrą  (1)

Kompanija "Microsoft" planuoja Kinijoje pastatyti naują mokslo ir tyrimų centrą. Beje, Kinijos sostinėje Pekine jau egzistuoja vienas iš amerikiečių programinės įrangos giganto centrų "Microsoft Advanced Technology Center", kurio pagalba korporacija vykdo tolesnę ekspansiją Kinijoje bei kitose Azijos šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis centras susikoncentruos ties tokiomis sritimis, kaip interneto paslaugos, teikiamos įvairioms šio regiono kompanijoms; jų tarpe galima bus matyti jau pažįstamus "Bing", "AdCenter", MSN bei mobiliąsias interneto paslaugas. "Naujasis centras – tai sėkmingo jau 20 metų trunkančio "Microsoft" bendradarbiavimo su Kinijos partnerniais rezultatas", - kalbėjo S. Ballmer praėjusią gegužę įvykusio technologijų centro atidarymo metu. Šiais metais amerikiečių korporacija ir kinų paieškos sistema "Baidu" patvirtino susitarusios bendradarbiauti. Tai reiškia, kad paieškos rezultatai "Baidu" sistemoje anglų kalba imami iš "Bing", kurios savininkė – "Microsoft".

Dar viena sutartis su pasirašyta rugpjūčio mėnesį su kompanija CS2C, kuri numato bendradarbiavimą „debesų“ kompiuterijos srityje. Kompanijos kartu kurs programinę įrangą "Microsoft Hyper-V" technologijos pagrindu bei pardavinės ją sparčiai augančioje Kinijos rinkoje.

Nepaisant būsimos didelės naudos Kinijos rinkoje, "Microsoft" vis dar reiškia susirūpinimą dėl didelio piratavimo lygio šioje šalyje. Jei remtis "Microsoft" pelno lygiu JAV rinkoje, tai Kinijoje šis rodiklis sudaro vos 5%, nors asmeninių kompiuterių pardavimai abiejose šalyse yra maždaug vienodame lygyje. Palyginimui: perskaičiavus pajamų lygį iš vieno kompiuterio pardavimo "Kinijoje", šioje šalyje "Microsoft" uždirba tik šeštadalį to, ką kompanija uždirba Indijoje. Tad "Microsoft" gana garsiai kalba apie tai, jog Kinijoje autorinių teisių apsaugos lygis turėtų pakilti bent jau iki esančio Indijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: