Norėdama padidėti, „Western Digital“ turi… sumažėti  (0)

Gana įdomus verdiktas, ar ne? Tačiau būtent taip ko gero artimiausiu metu nutiks su standžiuosius diskus gaminančia kompanija „Western Digital“ (WD), teigia naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinome, dideli sandoriai tarp stambių Europoje veikiančių kompanijų turi būti patvirtinti Europos Komisijos (dėl antimonopolinių ir panašių aspektų). Taigi pastaroji ES institucija neseniai jau patenkino kompanijos „Seagate“ prašymą, kad šiai būtų leista „praryti“ „Samsung“ standžiųjų diskų verslą. Analogiškas sandoris tarp „Western Digital“ ir „Hitachi GST“ vis dar užblokuotas, tačiau EK turėtų savo nuosprendį oficialiai paskelbti iki lapkričio 30 d.

Ir ji tai padarys (kaip tikimasi, jau šią savaitę), tačiau su viena sąlyga: kad galėtų įsigyti „Hitachi GST“ standžiųjų diskų padalinį, WD turi parduoti dalį šio profilinio verslo – atlikti taip vadinamą divesticiją. Šaltinio teigimu, WD sutiko su ES institucija dėl išimties, tačiau kokia būtent standžiųjų diskų verslo dalis „guls po skalpeliu“, dėl ekonominių priežasčių kol kas nutylima.

Taigi vos per mėnesį kompanija WD iš likimo gavo porą „piktų dovanėlių“. Patirti ne tik gamybiniai / finansiniai nuostoliai dėl potvynių Tailande, bet dar ir savo verslo dalį turės parduoti. Ir netgi po gamtos kataklizmų WD ne tik formaliai, bet ir faktiškai negalės ilgai susigrąžinti standžiųjų diskų rinkos lyderio pozicijų, juo labiau, kad konkurentas „Seagate“ savo vykdomomis „lojalumo programomis“ gali ilgam atimti buvusius WD klientus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)