Situacija su standžiaisiais diskais Lietuvoje: kainos, kiekiai, prognozės  (7)

Beveik visos Lietuvoje IT produkcija prekiaujančios firmos praėjusią savaitę yra gavusios didmenininkų pranešimus, jog situacija su standžiaisiais diskais yra gana įtempta: atšaukiamos visos su šia produkcija vykusios akcijos, pas kai kuriuos didmenininkus kietų jų iš viso negalima įsigyti, arba, jei tai įmanoma, tai kiekiai riboti, o ir tų kainos yra smarkiai šoktelėjusios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje geriausioje situacijoje atsidūrė tos IT firmos, kurios iki spalio pirmos savaitės buvo sukaupusios standžiųjų diskų atsargas. Nuo to laiko iki šios dienos, pavyzdžiui, 1 TB talpos diskai pabrango bemaž 80% (ir tai tik vos per tris savaites).  Aišku, numatyti visų gamtos kataklizmų pasekmių praktiškai neįmanoma.

Nuo praeitos savaitės, kada pasirodė pranešimai apie potvynius Tailande bei vandens semiamas standžiųjų diskų gamintojų gamyklas, minėta produkcija pabrango maždaug 40-50% (įvertinti populiariausių – 500 GB ir 1 TB talpos – standžiųjų diskų kainų pokyčiai pas tokius didmenininkus, kaip ALSO, ACC, ELKO, Asbis, TD Baltic). Labiausiai pasisekė tiems mažmenininkams, kurie jau iš anksto buvo rezervavę tam tikrus standžiųjų diskų kiekius, kadangi dauguma didmenininkų praktiškai nebeturi populiariausios talpos modelių, o jei ir turi, tai tik didieji, o kainos šoktelėjusios gana smarkiai.

Neoficialiais duomenimis, dabartinės standžiųjų diskų kainos dar keisis (žinoma, į didesnę pusę), o atsargoms pasibaigus, prekių deficitas (ar net visiškas jų trūkumas) gali jaustis iki pat Kalėdų.

Prognozuojama, jog labiausias jausis WD (Western Digital) gaminamų diskų trūkumas, o jų populiariausių modelių kainas galite stebėti šiose mažmeninės prekybos svetainėse:

WD Caviar Blue 1 TB

Skytech.lt
Fortakas.lt
Azon.lt

WD Caviar Green 1.5 TB

Skytech.lt
Fortakas.lt

WD Caviar Green 2 TB

Skytech.lt
Fortakas.lt


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: