JAV atimti domenai iš daugiau kaip 100 piratinių tinklalapių  (5)

Praėjusį penktadienį JAV valdžia inicijavo didžiausią iki šiol operaciją prieš piratinius tinklapius ir iš jų savininkų atėmė daugiau, nei 130 domenų vardų. Taip siekdama apsaugoti Amerikos kompanijų komercinius interesus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad šių veiksmų teisėtumas yra gana ginčytinas, nes atitinkamas įstatymo projektas (Stop Online Piracy Act) dar nagrinėjamas JAV Kongrese. Vis dėlto tai ne pirmas atvejis, kai valdžia atima domenus. Prieš metus analogiškos operacijos metu buvo uždarytos 82 interneto svetainės.

Pareigūnai oficialų pranešimą rengiasi išplatinti artimiausiu metu, tačiau manoma, jog domenų vardų perėmimo motyvas bus grindžiamas tais pačiais argumentais, kaip ir po 2010 metais įvykdytos analogiškos operacijos. „Nusikaltimai prieš intelektinę nuosavybę nėra be aukų, – komentavo įvykį advokatas Eric Holder. „Idėjų vogimas ir suklastotų prekių pardavinėjimas kelia grėsmę ekonominėms galimybėms ir finansiniam stabilumui, stabdo inovacijas ir naikina darbo vietas. Teisingumo departamentas, bendradarbiaudamas su teisėsauga, stengiasi keisti nuomonę, jog tokie nusikaltimai neturi jokios rizikos, ir šiam tikslui pasitelksime tokias priemones, kaip ši“, – pridūrė teisininkas, komentuodamas įvykdytą operaciją.

Palyginti su ankstesnėmis operacijomis, taip pat esama kitų pastebimų skirtumų. Dauguma perimtų domenų buvo susiję su svetainėmis, kurios tiesiogiai imdavo mokesčius iš lankytojų už savo teikiamas paslaugas. Dauguma svetainių pardavinėjo suklastotus drabužius (pvz. 17nflshop.com), ir mažiausiai viena pardavinėjo piratinę automobiliams skirtą programinę įrangą (autocd.com).

Praėjusiais metais kelios svetainės buvo deaktyvuotos dėl to, kad jos leisdavo savo vartotojams nemokamai siųstis muzikos ir vaizdo įrašus, tuo tarpu šios operacijos metu tokių svetainių į „įtariamųjų sąrašą“ nebuvo įtraukta.

Visą konfiskuotų domenų sąrašą galite rasti žemiau:

Perimti domenai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: