Naujas „Youtube“ dizainas nuo šiol prieinamas visiems (Video)  (17)

„Youtube“ penktadienį visiems savo vartotojams pakeitė seną tinklalapio dizainą nauju. „Youtube“ jau seniai dirbo su „Cosmic Panda“ dizaino projektu ir naujoji išvaizda jau kurį laiką buvo prieinama kai kuriems iš tinklalapio lankytojų. Nuo šiol naujasis dizainas - jau prieinamas visiems. Patys vartotojai pokyčius vertina dviprasmiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklalapio atstovai teigia, kad naujasis tinklalapio dizainas už senąjį pranašesnis trimis aspektais:

1. Naujas pradinis puslapis

Pradinis “Youtube” puslapis nuo šiol bus skirtas palengvinti priėjimą prie įvairių „Youtube“ Kanalų (angl. k. „Channels“). Registruotiems „Youtube“ vartotojams bus galima pradiniame puslapyje susikurti savo dažniausiai lankomų Kanalų sąrašą. Prisijungus prie „Google+” ar “Facebook” bus galima pamatyti, kokius vaizdo įrašus ar Kanalus žiūri draugai.

2. Paprastesni ir lengviau vartojo poreikiams pritaikomi Kanalai

Nuo šiol Kanalai padės vartotojui kuo lengviau surasti norimus vaizdo klipus. Kanalus bus galima sukurti pagal įvairius šablonus, kurie padės pritaikyti juos tiek žiūrovų, tiek vaizdo klipus įkeliančio autoriaus poreikiams. Tiems, kam ši naujovė nepatiks, tie galės grįžti ir prie senosios Kanalų organizavimo tvarkos.

3. Naujas tinklalapio dizainas

Naujasis tinklalapio „veidas“ - tamsesnis ir rimtesnis. Visi „Youtube“ puslapiai nuo šiol yra paprastesni ir mažiau užgriozdinti. Pilkas tinklalapio fonas, didesnės video klipų miniatiūros ir labiau „intuityvus“ klipo peržiūros puslapis turėtų padėti lengviau orientuotis ieškant vaizdo klipų.

Tiesa, pačių portalo lankytojų nuomonė apie naująjį dizainą pakankamai dvilypė. Vienų nuomone, "YouTube" bando kopijuoti "Facebook" funkcionalumą ir kai kuriuos veiklos modelius; kiti teigia, jog pokyčiai pernelyg radikalūs ir prie jų teks priprasti iš naujo. Na, o trečiasis vartotojų segmentas pokyčiais patenkintas - jie argumentuoja, jog naujasis dizainas yra modernesnis, patogesnis ir malonesnis akiai.

Norėdami padėti vartotojams prisitaikyti prie naujojo dizaino, „Youtube“ sukūrė orientacinį filmuką:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: