„Ultrabook“ klasės kompiuteriia pareikalaus kompaktiškesnių „web“ kamerų  (1)

Remiantis kai kuriomis prognozėmis, „ultrabook“ tipo kompiuteriai rinkoje turėtų įsitvirtinti per kelis artimiausius metus. Tačiau visų galimybių atskleidimui dar teks sumažinti kai kuriuos juos sudarančių komponentų matmenis, o ypač - internetines vaizdo kameras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Acer“ itin mobiliuose „ultrabook“ tipo nešiojamuose kompiuteriuose mato didelį potencialą, ir jau planuoja, jog jie nešiojamų kompiuterių rinkoje dominuos maždaug po penkerių metų. Kad ši prognozė taptų tikrove, komplektuojančių dalių tiekėjai jau dabar turi susimąstyti apie kiekvieno „ultrabook“ kompiuterį sudarančio komponento tobulinimą.

Be ypatingai plonų korpusų, reikės kurti plonesnius ekranus, kompaktiškesnes aušinimo sistemas. Interneto portalas „DigiTimes“ tvirtina, kad net ir integruojamų web kamerų gamintojai turės susimąstyti apie savo produkcijos matmenis.

Iš esmės jau kitais metais internetinės vaizdo kameros modulio, integruojamo į „ultrabook“ kompiuterius, storis gali sumažėti nuo dabartinių 3 – 4 mm iki 2,0 – 2,5 mm. Tai reiškia, kad vaizdo kamerų gamybai reikės naudoti technologijas, kurios skirtos išmaniųjų telefonų segmentui, kadangi čia telefonai turi panašius storio apribojimus.

Kartu 2012 metais, kaip prognozuojama, turėtų augti tendencija naudoti HD formato vaizdo kameras. Tai pareikalaus iš šių komponentų gamintojų papildomų pastangų, kadangi reikės imtis ne tik miniatiūrizacijos, tačiau ir kokybės gerinimo aspektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: