Skaitmeninių muzikos įrašų pardavimai – rekordiniai  (4)

Didžiosios Britanijos muzikos įrašų kompanijas vienijanti asociacija BPI paskelbė, kad pernai tiek muzikos albumų, tiek atskirų įrašų skaitmeniniu formatu pardavimai buvo rekordiniai. Nepaisant to, leidėjai piktinasi, esą piratavimas internete žlugdo muzikos industriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiausia dėmesio BPI skiria muzikos albumų pardavimams, kurie leidėjams atneša didžiausią pelną. Anot asociacijos, į kompaktinius diskus įrašytų muzikos albumų buvo parduota 86,2 mln. vienetų – 13 proc. mažiau nei 2010-aisiais. Skaitmeninių muzikos albumų buvo nupirkta 26,6 mln. – net 24 proc. daugiau nei užpernai. Nepaisant to, bendrai albumų pardavimai sumenko 6 proc.

Kitas dėmesio vertas skaičius – atskirų muzikos įrašų pardavimai. Jų pernai skaitmeniniu formatu parduota net 175,1 mln. vienetų – dešimtadaliu daugiau nei 2010 metais. Tai – visų laikų rekordas.

Skaičiai rodo, kad žmonių pirkimo įpročiai keičiasi – jie yra linkę pirkti ne visą albumą, o tik tuos įrašus, kurie jiems patinka. Tačiau BPI dėl mažėjančių pajamų linkusi kaltinti nelegaliai failais besikeičiančius interneto „piratus“ ir Didžiosios Britanijos vyriausybę, kuri delsia spręsti šią problemą. „Kol kitos šalys imasi teisingų sprendimų tam, kad apsaugotų savo kūrybinį sektorių, mūsų vyriausybė delsia stoti į kovą su piratavimu internete, prioritetą teikdama ne autorių teisėms, o technologijų kompanijoms“, – sako BPI vadovas Geoffas Tayloras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)