Xmarks.com – paprastas būdas saugoti internetines žymas  (4)

Mes kasdien dirbame ir žaidžiame internete, atrandame vis naujų svetainių, todėl neišvengiamai turime pasižymėti mums patikusias svetaines, kadangi greitai jas pamirštume dėl tokios didelės gausos. Xmarks.com yra kaip tik tam skirtas įrankis, leidžiantis tiesiog interneto „debesyje“ išsaugoti internetinius adresus ir sinchronizuoti juos su bet kokiu kompiuteriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami pradėti naudotis Xmarks.com įrankiu, pirmiausia jūs turite atsisiųsti ir įdiegti programą į savo naršyklę. Šiuo metu, tai galima padaryti su keturiomis populiariausiomis interneto naršyklėmis: „Mozilla Firefox“, „Internet Explorer“, „Safari“ ir „Chrome“. Vos įdiegę papildinį, jūs turėsite susikurti Xmarks.com vartotojo profilį ir jau po kelių akimirkų galėsite saugoti interneto žymas.

Žymos

Susikūrę vartotoją ir prisijungę prie sistemos, įrankis pirmiausia jūsų paklaus, ar norite išsaugoti to kompiuterio žymas. Žymų saugojimą jūs galite įvairiai modifikuoti: saugoti visas arba tik vieno aplanko žymas.

Kiekvieną kompiuterį jūs galite priskirti tam tikrai kategorijai: darbas, namai ir t. t. Priklauso nuo to, kaip juos pavadinsite. Tai yra reikalinga tuomet, kai turite kelis kompiuterius, ypač, jei vienas iš kompiuterių – asmeninis. Juk ne visi nori painioti darbą su namais. Tad kompiuterių atskyrimas pavadinimais jums padės lengviau sinchronizuoti žymas su reikiamais kompiuteriais.

Kiekvieną kartą, kai bandysite išjungti naršyklę, jūsų paklaus, ar nenorite išsaugoti dirbant su kompiuteriu įrašytas žymas. Iš patirties siūlyčiau šios funkcijos neišjungti, nes perniek gali nueiti visos jūsų išsaugotos nuorodos, kurias norėjote pasižymėti tuo metu.

Jei tektų dirbti kompiuteriu, kuriame nėra įdiegtas Xmarks.com papildinys, o jūs visgi norėtumėte pasiekti visas savo žymas, tokiu atveju Xmarks.com turi puikų pasiūlymą: visas vartotojo žymas galima pasiekti iš bet kurio kompiuterio, net jei jame ir nėra Xmarks.com papildinio. Tiesiog reikia nueiti į Xmarks.com ir prisijungti prie savo vartotojo. Minimalistinis dizainas ir paprastas valdymas tikrai jūsų nesutrikdys, o atvirkščiai – bus taip pat patogu dirbti, kaip ir būnant prie savo kompiuterio.

Mokama paslaugos versija

Tiems vartotojams, kuriems trūksta Xmarks.com funkcijų, jų galima įsigyti jų vos už 12 JAV dolerių metinį mokestį. Už tai jūs turėsite galimybę naudotis mobiliosios programomis, skirtomis „iPhone“, „Android“, „BlackBerry“ vartotojams. Taip pat gausite pilnavertį atsarginių duomenų kopijų darymą, kuris užtikrins jūsų žymų saugumą.

Paslaugos privalumų suvestinė:
  • Suderinamumas su „Windows“, „Mac“ ir „Linux“ operacinėmis sistemomis;
  • išmanioji paieška;
  • populiariausių interneto naršyklių palaikymas;
  • apsauga slaptažodžiu;
  • atsarginių kopijų darymas.
Paslaugos trūkumas:
  • išmanioji paieška neveikia „Safari“ naršyklėje.
Išvada:

Xmarks.com yra greitas, lengvai naudojamas įrankis, leidžiantis jums išsaugoti reikiamas interneto žymas, sinchronizuoti su kitais kompiuteriais bei pasiekti visą išsaugotą informaciją iš bet kurio įrenginio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: