Nemokamos paskaitos apie klimato kaitą – internete  (2)

Čikagos universitetas (JAV) internete paskelbė nemokamų paskaitų ciklą apie klimato kaitą ir kokią tam daro žmonių veikla. Universitetas išsikėlė sau tikslą didesnę dalį savo geriausių paskaitų šiemet paskelbti internete ir padaryti jas prieinamas visiems pasaulio žmonėms, rašo „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskaitas veda vienas geriausių universiteto lektorių Davidas Archeris. Alma mater apie klimato kaitą ir ekologiją jis dėsto ne šią sritį pasirinkusiems mokytis studentams (daugiausia humanitarams).

Kol kas paskaitos rodomos anglų kalba. Ateityje planuojama sukurti titrus ir kitomis populiariomis kalbomis. D. Archeris išties paprastai ir aiškiai dėsto apie žmogaus pėdsakus gamtoje ir kokią įtaką mūsų planetai daro gausėjanti žmonija. Dėstymo stilius nesudėtingas, su žiupsneliu humoro, naudojamas nesudėtingas žodynas. Šalia paskaitų pateikiamos ir praktinės užduotys, kad galėtumėte įtvirtinti savo žinias ir įgytumėte mokslinių metodų praktikos. Mokytis galima neskubant ir kada pačiam patinka.

Nors už peržiūrėtas paskaitas ir atliktas užduotis Čikagos universiteto kreditų negausite, visgi yra sudaryta galimybė užsisakyti sertifikatą, kurį pasirašys pats D. Archeris. Paskaitas galite žiūrėti ČIA (būtina registracija) arba peržiūrėti "Youtube" kanale, bet neturėsite galimybių atlikti praktines užduotis ar gauti sertifikato. Vieną šių paskaitų galite išvysti tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (2)