„Google“ būtinai reikia sėkmingo planšetinio kompiuterio  (8)

Nors „Android“ platformai puikiai sekasi išmaniųjų telefonų rinkoje, kartu įvertinus planšetinių kompiuterių segmentą „Apple“ lieka lydere.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant į naujausius mobiliųjų operacinių sistemų rezultatus akivaizdu, kad planšetinių kompiuterių populiarumas vis didėja ir „Apple“ pozicijos šiame segmente vis stiprėja. Kompanijos „ComScore“ pranešime teigiama, kad Europoje mobiliųjų telefonų segmente „Android“ jau beveik pasivijo vis dar dominuojančią „Symbian“ ir pralenkė „iOS“. Tačiau įtraukus planšetinių kompiuterių rezultatus, situacija keičiasi: „Apple“ išsiveržia į priekį, o jos populiarumą garantuoja „iPad“. „Android“ planšetiniai kompiuteriai vis dar sudaro nedidelę šios operacinės sistemos įrenginių dalį palyginti su išmaniaisiais telefonais.

Ir tai tik Europos duomenys. JAV pranešama, kad per praėjusį šventinį laikotarpį planšetinių kompiuterių skaičius padvigubėjo. Net įvertinus naujų įrenginių, tokių kaip „Amazon“ „Kindle Fire“ sėkmę, „Apple“ lyderystė lieka nenuginčijama. Išvada peršasi paprasta - norint "Google" perimti šios rinkos lyderio pozicijas, jai būtinas itin didelio populiarumo gaminys, pavyzdžiui, planšetinis kompiuteris.

Internetinio portalo "DigiTimes" duomenimis, "Google" ruošiasi įžengti į planšetinių kompiuterių rinkos segmentą. Teigiama, jog šiuo metu rengiamas 7 colių įstrižainės ekraną turinčio modelio versija su operacine sistema "Android 4.0" ir kurio kaina būtų apie 200 JAV dolerių.

Praėjusį gruodį "Google" CEO Erikas Šmitas (Eric Schmidt) užsiminė, jog kompanija planuoja išleisti planšetinį kompiuterį per artimiausius 6 mėnesius. Rinkodaros prasme ketinama imtis tos pačios strategijos, kurios laikomasi kuriant "Google Nexus" išmaniųjų telefonų prekinį ženklą. Jei šie planai pasitvirtins ir kompanija nevėluos, naujo planšetinio kompiuterio turėtume sulaukti vasaros viduryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)