Daugėja įmonių, ketinančių investuoti į naują informacinių technologijų įrangą  (1)

Tyrimai rodo, kad pastaruoju metu daugėja įmonių, ketinančių investuoti į naują informacinių technologijų įrangą – beveik pusė Lietuvos įmonių naudojasi kompiuteriais, kurie jau yra pasenę ir juos metas keisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinių technologijų įrangos pardavėjų nuotaikos skiriasi: vieni tikisi paklausos pagyvėjimo, kiti nusiteikę pesimistiškai, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Tyrimų bendrovės SIC pernai rudenį atlikto tyrimo duomenimis, 27 proc. įmonių per artimiausius metus planuoja atnaujinti turimą kompiuterinę įrangą. Ketinančių atnaujinti įrangą įmonių skaičius per metus padidėjo (2010 metais keisti kompiuterinę įrangą žadėjo 20,6 proc. apklaustų įmonių).

Sunkmečiu, nuo 2008-ųjų pabaigos, Lietuvos verslas taupydamas smarkiai nukarpė investicijas į informacinių technologijų ūkį, rečiau atnaujindavo kompiuterius arba jų išvis nebeatnaujindavo, todėl šiandien šalies įmonių informacinių technologijų ūkis jau yra gana senstelėjęs.

Tyrimas atskleidė, kad beveik pusė – 48 proc. – apklaustų įmonių turima kompiuterine įranga naudojasi jau daugiau nei 4 metus. 32 proc. įmonių teigė, kad jų kompiuteriai „švenčia 5 metų jubiliejų“ ar yra „dar garbesnio“ amžiaus. Apie 23 proc. įmonių išvis negalėjo pasakyti, kiek laiko naudojasi turima įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)