F-35A atliko pirmą per 6 metus naktinį skrydį (Video)  (0)

Pentagono įstatymo projektas su įsigyti 2 443 naujos kartos naikintuvus F-35 (pirkinys atsieitų nuo 233 iki 385 mlrd. JAV dolerių) Jungtinėse Valstijose sulaukė didžiulės kritikos. Tačiau bendrovė „Lockheed Martin“ į ją nereaguoja ir toliau vykdo vieno iš pirmųjų pasaulyje penktos kartos reaktyvinio naikintuvo bandomuosius skrydžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nuo tos akimirkos, kai F-35 pirmąsyk atsiplėšė nuo pakilimo tako, praėjo daugiau kaip šešeri metai (ir maždaug 1,5 metų, kai vertikaliu būdu nuo žemės pakylantis ir ant jos nusileidžiantis F-35B viršijo garso greitį), tai buvo tik pirmasis tradicinio F-35 naktinis skrydis lėktuvo istorijoje.

Pirmasis naktinis skrydis įvyko trečiadienio vakarą Edvardso karinių oro pajėgų bazėje (Kalifornija, JAV). Lėktuvą pilotavo „Lockheed Martin“ lakūnas-bandytojas Markas Vordas (Mark Ward). Naikintuvas nuo žemės atsiplėšė 17:05 vietos laiku (saulėlydis tądien Kalifornijoje vyko 17:23), o nusileido jau visiškai sutemus, 18:22.

Skrydžio metu buvo atlikta serija manevravimo tamsoje pratimų (taip pat ir suartėjimas su kitu lėktuvu), išbandytas F-35 prietaisų skydelių apšvietimas (piloto vertinimu, jis – vienas iš geriausių, su kokiais tik yra tekę dirbti).

Bendrovės „Lockheed Martin“ tvirtinimu, naktinis F-35 skrydis – pirmasis žingsnis naktinių degalų papildymo operacijų ore programoje. Naktiniai F-35 bandymai bus tęsiami toliau.

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)