Šiaurės Korėja jau turi milijoną mobiliojo ryšio abonentų  (0)

Šiaurės Korėja, kaip ir visos kitos totalitarinės valstybės, atsiskyrė nuo likusio pasaulio ir taip atsidūrė kultūrinėje, ekonominėje ir technologinėje izoliacijoje. Netgi mobilusis ryšys iki 2008 metų buvo uždraustas. Tačiau situacija pamažu keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2008 m. savo darbą pradėjo pirmasis ir kol kas vienintelis mobiliojo ryšio operatorius „Koryolink“ infrastuktūrą sukūrė Egipto kompanija „Orascom Telecom“, o pagrindu tapo trečios kartos (3G) mobiliojo ryšio standartas.

Savo kasmetinėje veiklos ataskaitoje minėta Egipto kompanija nurodė, jog šiais metais Šiaurės Korėjos abonentų bazė viršijo vieno milijono ribą. Tai tikrai neblogas rezultatas, turint galvoje, jog mobiliojo ryšio tinklas pradėjo veikti vos prieš metus. 2009 m. gruodžio mėnesį, anot japonų laikraščio „Mainichi Daily News“, prie tinklo buvo prisijungę apie 90 tūkst. abonentų, 2010 m. gruodžio mėnesį šis skaičius padidėjo iki 430 tūkst., 2011 m. rugsėjį – iki 810 tūkst. Ir vienas milijonas dabar. Reikia turėti omenyje, jog Š. Korėjos gyventojų skaičius, neoficialiais duomenimis, siekia apie 20 mln.

Be egiptiečių „Orascom“, operatoriaus „Koryolink“ savininku dar yra Korėjos pašto ir telekomunikacijų korporacija; telefonai, preliminariais duomenimis, importuojami iš Kinijos. Tinklo abonentams uždraustas interneto ryšys bei blokuoti skambučiai tarptautiniais numeriais, išimtis padaryti tik pasienio regionui, besiribojančiam su Kinija. „Radion Free Asia“ žiniomis, operatorius skirtingiems abonentams siūlo keturis prieigos lygius. O šiuo metu apskritai šalyje uždraustas mobilusis ryšys, kadangi paskelbtas 100 dienų gedulas dėl Š. Korėjos lyderio Kim Čen Iro mirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)