„Acer“ gaminami „Ultrabook“ kompiuteriai turės vos 4 mm storio ventiliatorius  (32)

Kaip teigia interneto portalas „DigiTimes“, kompanija „Acer“ savo Ultrabook tipo nešiojamame kompiuteryje „Aspire S5“ naudos vadinamuosius „mikroventiliatorius“. Šių komponentų storis turėtų siekti vos 4 milimetrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinio teigimu, mikroventiliatoriai iš pradžių buvo kuriami išmaniesiems telefonams, tačiau keliamo triukšmo, kai įrenginys pridedamas prie ausies, užmaskuoti niekaip nepavyko. Vis tik naujasis išradimas nenuėjo veltui ir dabar bus naudojamas ultraplonuose mobiliuosiuose kompiuteriuose. Pavyzdžiui, minėtojo modelio „Aspire S5“ storis gamintojo teigimu sudarys tik 15 mm.

Pirmos kartos „ultrabookai“ turėjo ventiliatorius, kurių storis svyravo nuo 5,5 mm iki 7 mm, tuo tarpu 4 mm yra minimali įmanoma reikšmė. „Acer“ taps pirmuoju gamintoju, kuris „apsiginkluos“ tokias plonais ventiliatoriais, tačiau analogiškais komponentais domisi ir tokios kompanijos, kaip HP, „Lenovo“, „Dell“ ir LG. Įdomu pastebėti, jog standartinio ventiliatoriaus gamyba kainuoja apie 1,15$ – 1,20$, tuo tarpu mikroventiliatorių kaina prasideda nuo 1,60$ – 1,70$.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: