AMD ketino įsigyti konkurentą "nVidia" 2006 metais?  (5)

Ilgiau IT pasaulyje besisukantys žmonės turėtų prisiminti, jog kanadiečių "ATI Technologies" kaip savarankiška kompanija egzistavo iki 2006 metų, kol šį grafinių sprendimų gamintoją, išpirkusi visas akcijas, tuomet įsigijo kompanija AMD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prekės ženklas „ATI“ ant vaizdo plokščių puikavosi iki pat 2010 metų, o vėliau AMD sugalvojo naują logotipą, kurį mes matome šiandien. Ši istorija žinoma daugeliui besidominčių, tačiau mažai kas žino, jog iki ATI įsigijimo AMD rimtai svarstė įsigyti dabartinį konkurentą iš „žaliųjų stovyklos“. Jei tikėti naujai paaiškėjusiai faktais, derybos tarp tuometinio AMD prezidento Hector Ruiz ir nepakeičiamo "nVidia" prezidento Jen-Hsun Huang priėjo liepto galą, kadangi "nVidia" vadovas manė, jog būtent jis turėtų tapti jungtinės kompanijos prezidentu. Visai natūralu, jog AMD vadovui tokios sąlygos nebuvo priimtinos (vis tik pirkėja AMD, o ne atvirkščiai), taigi buvo nukreiptas žvilgsnis į antrą, ne ką mažiau svarbų grafikos sprendimų rinkos žaidėją – kanadiečių ATI.

Kaip jau matėme, didžiulis pirkinys AMD tikrai apsunkino gyvenimą, tačiau su laiku kompanija ėmėsi permainų, o paskutinių analitikų ataskaitų duomenimis, užima ketvirtadalį grafinių sprendimų rinkos, o kartu aplenktas ir aršiausias konkurentas "nVidia", kuri prarado dalį savo pozicijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: