„Nike“ pristatė sportinę avalynę iš perdirbtų plastiko butelių (Video)  (2)

Artėjant 2012 m. vasaros olimpinėms žaidynėms Londone, sporto prekių gamintoja „Nike“ pristatė ekologišką sporto aprangą bei avalynę mėgėjams ir profesionalams. Naujos kartos sporto apranga, sukurta pagal atletų rekomendacijas, yra pagaminta iš perdirbto poliesterio, o mikroinžinierių pagaminti bėgimo bateliai „Nike Flyknit Racer‘s“ – vieni lengviausių pasaulyje, sveriantys vos 160 g.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikime, kad sporto apranga, sukurta taikant technologines naujoves, padės pagerinti sportininkų pasiekimus olimpinių žaidynių metu, – sako kompanijos „Nike“ prezidentas Markas Parkeris. – „Nike“ visada taikė inovacijas kurdama sportinę aprangą, avalynę ar aksesuarus, tad mūsų produktai yra ne tik patogūs bei kokybiški, bet ir tausojantys aplinką.“

Naujos technologijos, kuri pavadinta „Nike Flyknit“, bėgimo batelių konstrukcija skiriasi nuo įprastinių bėgimo batelių: jų viršutinė dalis sudaryta iš vieno sluoksnio audinio, suformuotos beveik nematomos siūlės. Kuriant šiuos batelius koncentruotasi tik į esminius elementus, tad audiniai bei siūlės naudoti tik ten, kur būtina, siekiant išlaikyti batelių lengvumą, patogią formą ir beveik nejuntamą viršutinę dalį. Minimalistinio dizaino bateliai prie kojos priglunda beveik kaip kojinė, tad leidžia susikoncentruoti į bėgimą. Per šių metų olimpines žaidynes juos dėvės Kenijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos ir JAV maratono bėgikai. „Nike“ taip pat sukūrė ir kasdienai skirtus bėgimo batelius „Nike Flyknit Trainer+“, sveriančius 220 g. Naujieji bateliai prekyboje pasirodys liepą.

„Nike“ pristatė ir specialią bėgimo uniformą „ProTurboSpeed“ bei krepšinio aprangą „Hyper Elite Basketball Uniform“, pagamintas iš perdirbtų plastiko butelių. Planuojama, kad ekologišką krepšinio aprangą Olimpiados metu dėvės JAV, Kinijos bei Brazilijos krepšinio komandos. Taip pat „Nike“ išleido „Zoom Victory Elite spikes“ bei „Hyperdunk“ batelius. Šiais gaminiais pasaulyje pradedama prekiauti nuo birželio 29 d.

Naujoji sporto apranga bei avalynė buvo pristatytos vasario 21 d. Niujorke. Gaminius pristatė vienas žymiausių pasaulio atletų Carlas Lewisas, laimėjęs 9 olimpinius aukso medalius, greičiausia moterimi pasaulyje pripažinta Carmelita Jeter, olimpiniai atletai Tamika Catchings, Walteris Dixas, Anastasiya Kapachinskaya, Sergeyus Shubenkovas bei Abdi Abdirahmanas.

Naujosios avalynės reklaminis klipas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (2)