„WolframAlpha.com“ – visažinis internete  (5)

Kada paskutinį kartą vartėte popierinį žodyną, enciklopediją? Nuobodžiausias dalykas – informacijos ieškojimas – kartais užtrunka ilgiau, nei pačios informacijos perskaitymas. Kam varginti save ir skaičiuoti mintinai? Spręsti lygtis, braižyti grafikus? Viską gali atlikti „WolframAlpha“, kurį drąsiai galima vadinti viena iš protingiausių svetainių internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką „WolframAlpha“ sugeba, sunku ir išvardinti. „WolframAlpha“ gebėjimai suskirstyti į 30 sričių, pradedant nuo matematikos ir baigiant informacija apie maistą. Vienas iš didžiausių „WolframAlpha“ privalumų yra paieškos kriterijų interpretavimas. Kitos, paprastos paieškos tarnybos taip pat interpretuoja (ieško sinonimų, taiso klaidas), tačiau naudojantis „WolframAlpha“, atrodo, jog bendrautum su žmogumi. Tai primena dirbtinį intelektą – ne paslaptis, jog portalo kūrėjai šioje paslaugoje įdiegė nemažai programinių elementų, kuriuos galima panaudoti dirbtiniam intelektui kurti. Kadangi „WolframAlpha“ jungia daug, labai įvairių sričių, tai tampa itin svarbu.

Pati svetainė atrodo labai paprastai - pradinis WolframAlpha.com puslapis netgi panašus į tradicinę „Google“ paiešką. Minėtame puslapyje yra daugybė pavyzdžių, kaip įvedinėti duomenis. Tačiau po kiek laiko daugelis lankytojų informacijos jau gali laisvai ieškoti, remdamiesi natūralia intuicija - tiesiog jaučia, ką rašyti, kad rastų teisingą informaciją. Kai kuriuos pavzydžius taip pat matysite šios naujienos iliustracijose. Padarė įspūdį? Galite pabandyti užklausti ir ką nors sudėtingesnio, rezultatai bet kuriuo atveju turėtų būti įdomūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)